Urtāns pēc Mihņeviča diskvalifikācijas varētu saņemt EČ bronzu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Baltkrievijas Vieglatlētikas federācija piešķīrusi mūža diskvalifikāciju valsts lodes grūdējam Andrejam Mihņevičam.

Pēc šāda notikumu pavērsiena latviešu sportists Māris Urtāns varētu saņemt 2010. gada Eiropas čempionāta bronzas godalgu.

Mihņevičam pozitīvi analīžu rezultāti tika konstatēti pēc atkārtotām 2005. gada pasaules čempionāta vieglatlētikā dopinga analīžu pārbaudēm. Šī viņam ir jau otrā pozitīvā dopinga analīze mūžā, jo 2001. gadā viņš jau saņēma divu gadu diskvalifikāciju.

Par Mihņeviča diskvalifikāciju pavēstījis Baltkrievijas izlases treneris Aleksandrs Troščilo. Pagaidām nav oficiāli apstiprināts, vai viņam līdz ar to arī anulēti visi kopš tā laika uzrādītie rezultāti.

Kopumā pēc atkārtotām 2005. gada analīžu pārbaudēm pozitīvi rezultāti tika konstatēti sešiem sportistiem. Jau aprīlī Krievijas Antidopinga komiteja piesprieda divu gadu diskvalifikāciju Atēnu olimpisko spēļu čempionei un 2005. gada pasaules čempionei vesera mešanā Olgai Kuzenkovai. Viņai tika anulēti visi rezultāti no 2005. gada 12. augusta līdz 2007. gada 11. augustam, kā arī piespriesta diskvalifikācija no 2013. gada 27. marta līdz 2015. gada 26. martam. Tomēr sportiste jau 2007. gadā noslēdza karjeru.

Mihņevičs kļuva par pasaules čempionu 2003. gadā un 2010. gadā Barselonā uzvarēja Eiropas čempionātā, kad ceturto vietu izcīnīja Māris Urtāns. Toreiz latvietis bronzu zaudēja vien pēdējā mēģinājumā.

Kā ziņots, šosezon Urtāns operācijas dēļ sacensībās nepiedalās.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu