Knapsieriņi (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: snarkattack, CC BY-NC-SA 2.0

Nepieciešams:

1 kg pilnpiena biezpiena
100 g skāba krējuma
ķimenes, ķiploki
sāls

Pagatavošana:

Samaltam biezpienam pievieno krējumu, ķimenes vai sasmalcinātu ķiploku, sāli un samīca.

Biezpiena masu sadala gabaliņos (75–100 g), izveido konusveida sieriņus, liek uz koka dēlīša, pārsedz ar tīru drānu vai rabarbera lapu un patur siltā vietā (18–20 C) dažas dienas.

Kad sieriņi pārklājušies ar caurspīdīgu balta pelējuma kārtiņu, drānu noņem un sieriņus caurvējā vai istabā uz palodzes izkaltē.

Ja sieriņus paredzēts uzglabāt, tad tos kaltē ilgāk un pirms pasniegšanas sarīvē.

Knapsieriņus ēd ar sviestmaizi vai kā uzkodu pie alus.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu