Eiropas čempione Krievija sensacionāli neizkļūst no apakšgrupas (29)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

2011. gada Eiropas čempionēm Krievijas izlases basketbolistēm ļoti negaidīti nav izdevies pārvarēt apakšgrupu pirmo posmu.

Pēdējā B apakšgrupas spēlē pirmdien Spānija ar 73:49 uzvarēja Zviedriju, izcīnot trešo panākumu trīs spēlēs. Līdz ar to Itālijai, Zviedrija un Krievijai bija pa vienai uzvarai, taču savstarpējās spēlēs gūto punktu attiecība vissliktākā bija Krievijai.

Krievietes iepriekšējos sešos finālturnīros bija spēlējušas finālā, bet medaļās tikušas visos turnīros, kuros piedalījušās.

Krievijas izlase pirmdien Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra pēdējā mačā ar 72:66 pieveica Itāliju, tomēr guva vienu punktu par maz, lai varētu automātiski garantēt vietu sacensību otrajā posmā.

Aizraujošajā cīņā vēl ceturtās ceturtdaļas sākumā Itālija spēja izvirzīties vadībā ar 49:48, tomēr turpinājumā Krievija divarpus minūšu laikā guva desmit bezatbildes punktus. 6. minūtē itālietes spēja jau pietuvoties līdz 57:59, tomēr tad atkal izrāvienu veica Krievija un divas minūtes pirms beigām pamatlaika beigām pēc Annas Petrakovas tālmetiena panāca 11 punktu pārsvaru (68:57).

Vēl pirms pēdējā uzbrukuma Krievijai bija astoņu punktu pārsvars, tomēr divus punktus guva Katrīna Resa un atkal saasināja situāciju apakšgrupā.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 15 punktiem bija Marina Kuzina, bet 13 punktus pievienoja naturalizētā Epifānija Princa. Tikmēr Itālijai ar 21 punktu palīdzēja Džordžija Sotana.

Otrajā posmā trīs B apakšgrupas spēcīgākās komandas tiksies ar pirmajām trim A apakšgrupas komandām, kas ir Turcija, Melnkalne un Slovākija, bet ceturtā šajā apakšgrupā palika Ukraina.

Tāpat zināms, ka otrajā otrā posma apakšgrupā spēlēs trīs spēcīgākās C apakšgrupas komandas - Francija, Lielbritānija un Serbija -, kā arī trīs vienības, kas bija labākās D apakšgrupā - Baltkrievija, Čehija un Horvātija.

Šajās apakšgrupās pēdējās vietās palika Lietuva un Latvija, kurām turnīrs ir noslēdzies.

Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies abu otrā posma apakšgrupu četras labākās komandas.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu