BK «Ventspils» arī nākamsezon plāno startēt Izaicinājuma kausā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bkventspils.lv

Latvijas vicečempioni basketbolā «Ventspils» arī nākamajā sezonā plāno startēt Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā, bet par iespējamo dalību nupat paplašinātajās Eiropas kausa sacensībās pašlaik nav informēti, aģentūrai LETA pastāstīja kluba valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics.

Eiropas Basketbola līgu savienība (ULEB) un Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa («FIBA Europe») nav spējušas panākt vienošanos par divu Eiropas klubu turnīru apvienošanu. Iepriekš abas organizācijas vēlējās apvienot ULEB pārraudzīto Eiropas kausa izcīņas turnīru un «FIBA Europe» rīkotās Izaicinājuma kausa sacensības.

Pēc šādas ieceres nerealizēšanās ULEB paziņoja, ka nākamās sezonas Eiropas kausa izcīņas turnīrā līdzšinējo 32 komandu vietā startēs 48 vienības, savukārt Eiropas Izaicinājuma kausa nākamās sezonas formāts pašlaik konkrētas aprises nav ieguvis.

Pleinics izteicās, ka «Ventspils» dalība Eiropas kausa turnīrā, kurā ierasti spēlē valsts čempioni («VEF Rīga»), ir teorētiska. Tas būs atkarīgs no abu minēto organizāciju savstarpējiem lēmumiem un iesaistīto klubu sadales pa turnīriem.

«Ventspils» kluba vadība Latvijas Basketbola savienībā (LBS) ir pieteikusi savas komandas dalību nākamās sezonas Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā. «Mēs savus nākotnes plānus esam nosprauduši. Tālākais jau vairs nav atkarīgs no mums. Negribam būt iejaukti ULEB un FIBA savstarpējā klubu dalīšanā.»

«Ja varas vīri vēlēsies ko mainīt un gribēs mūs redzēt spēlējam Eiropas kausā, vērtēsim un skatīsimies. Pašlaik nekas tāds mums nav piedāvāts,» skaidroja Pleinics, piebilstot, ka līdzīgi paplašināšanās un klubu sadales mēģinājumi bijuši jau iepriekš. «Līdz šim šādas izmaiņas nav noritējušas veiksmīgi. Visa šī vēsture mums jau ir zināma.»

«Tā nav normāla situācija, ka divas organizācijas dala savu ietekmi kontinenta turnīros. Piemēram, futbolā nekas tāds nebūtu iespējams. Pēdējo gadu ULEB un FIBA darba principi man nav skaidri,» izteicās Pleinics.

Tikmēr uz dalību VTB bankas rīkotajā Vienotajā basketbola līgā (VBL) «Ventspils» komanda nepretendē, tāpēc bez pašmāju un Eiropas sacensībām aktuāls ir vēl tikai nākamās sezonas Baltijas Basketbola līgas (BBL) modelis. Pleinica rīcībā esošā informācija liecina, ka turnīrs nākamajā sezonā spers soli uz priekšu savā attīstībā un kļūs pievilcīgāks.

«Ir runas par zināmu ģeogrāfijas paplašināšanos. Tuvākajā laikā visi šie jautājumi tiks izspriesti,» izteicās Pleinics, kura pārstāvētā «Ventspils» komanda ir pašreizējā BBL čempionvienība.

Kā ziņots, aizritējušās sezonas «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā «Ventspils» ar 1-4 piekāpās «VEF Rīga» komandai, sudraba medaļas iegūstot trešo gadu pēc kārtas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu