Melnkalnes basketbola izlases kandidātu sarakstā iekļauti divi NBA centri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Melnkalnes vīriešu basketbola izlases kandidātu sarakstā pirms gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra iekļauti arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) centri Nikola Pekovičs un Nikola Vučevičs.

Ikdienā Pekovičs spēlē Minesotas «Timberwolves'» komandā, bet Vučevičs pārstāv Orlando «Magic» vienību. Pagaidām gan ar Pekoviču ir neskaidrības, jo šovasar viņš kļūs par brīvo aģentu, bet spēlētājam primārā ir jauna līguma noslēgšana.

Melnkalnes izlases galvenais treneris Luka Pavicevičs kandidātu sarakstā iekļāvis sešus debitantus. No tiem potenciāli spēcīgākais ir Barselonas «Regal» komandas centrs Marko Todorovičs, bet arī par viņu pagaidām ir neskaidrības, jo spēlētājam šonedēļ tiks veikta pirksta operācija.

Tāpat neskaidrības traumas dēļ pagaidām ir par Milko Bjeliču no Vitorijas «Caja Laboral».

Savukārt uzaicinājumam uz izlasi šoreiz nav atsaucies Vladimirs Dragicevičs no Sanktpēterburgas «Spartak» komandas.

Kandidātu sarakstā pagaidām nav iekļauts arī pazīstamais Nikola Mirotičs no Madrides «Real» komandas, jo viņš vēl nav izlēmis, vai finālturnīrā vēlas pārstāvēt savu dzimto Melnkalnes izlasi vai arī pretendēt uz vietu Spānijas valstsvienībā. Tā kā Serhe Ibaka atteicies no pievienošanās Spānijas izlasei, tieši Mirotičs tur varētu aizņemt naturalizētā basketbolista vakanci.

Gatavošanos Eiropas čempionāta finālturnīram Melnkalnes basketbolisti uzsāks 8. jūlijā.

Eiropas čempionāts no 4. līdz 22. septembrim risināsies Slovēnijā.

Melnkalnes izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Serbiju, Maķedoniju, Bosniju un Hercegovinu, kā arī Lietuvu un Latviju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu