Vieglatlēte Jeļizarova šosezon sacensībās vairs nepiedalīsies

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijas rekordiste 3000 metru šķēršļu skrējienā Poļina Jeļizarova pēdas traumas dēļ šosezon vairs nepiedalīsies sacensībās, laikrakstam «Diena» apstiprinājis sportistes treneris Viktors Lācis.

Pagājušajā gadā Jeļizarova Latvijas rekordu laboja piecas reizes, pietuvojoties pasaules elitei, tomēr šosezon veselības problēmu dēļ viņai tā arī neizdevās sevi apliecināt un sezonas ātrākajā skrējienā 10. maijā Dimanta līgas mačos Dohā tika ieņemta vien 14. vieta 16 dalībnieču konkurencē.

«Jau pirms sezonas trauma lika par sevi manīt, taču bija nopirktas biļetes uz treniņnometni, tāpēc nolēmām riskēt. Cerējām, ka sāpes pāries, bet uzlabojums nesekoja,» atzinis Lācis. «Ja būtu jāskrien gludā distance, viņa vēl varētu, bet šķēršļu skrējienā ir jālec pāri barjerām. Poļinai bija grūti atsperties.»

Ārsti izteikušies, ka atveseļošanās ilgs 6-8 nedēļas, bet pēc tam sportiste nepaspēs atgūt formu, lai labus rezu;tātus sasniegtu vēl šosezon. «Nav nozīmes riskēt, jo var palikt tikai sliktāk. Jāsadzedē kārtīgi trauma, lai nākamsezon atkal varētu skriet pasaules līmenī.»

Pagājušajā sezonā Jeļizarova izcīnīja sesto vietu Eiropas čempionātā, bet Londonas olimpiskajās spēlēs iekļuva finālā, kur, cīnoties ar veselības problēmām, finišēja 13.vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu