Kas modē izlaidumā, un cik tas maksā (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Tirdzniecības centra Galleria Riga veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka 81% absolventu izlaiduma tērpa iegādei ir gatavi tērēt līdz 100 latiem. Tāpat 52% respondentu atzina, ka īpašākais mirklis izlaidumā ir diploma saņemšanas brīdis, portālam «Apollo» pastāstīja Daina Saliņa, Sabiedrisko attiecību konsultante.

Galleria Riga aptaujas dati liecina, ka lielākā daļa absolventu (42%) izlaiduma tērpa iegādei plāno tērēt 21-50 latus. Savukārt 39% respondentu ir gatvi atvēlēt 51-100 latus. 16% no aptaujātajiem atzina, ka veikalā būtu gatavi atstāt 101-150 latus, lai iegādātos kāroto tērpu. Savukārt 3% no respondentiem nebūtu žēl šķirties no vairāk nekā 150 latiem.

Lai iegādātos izlaiduma tērpu, vairums respondentu (49%) dosies uz tirdzniecības centru, bet 21% dos priekšroku maziem boutique tipa veikaliņiem. 18% respondentu uzskata, ka vislabākā vieta, kur iegādāties tērpu, ir ārzemēs. Savukārt 12% absolventu oriģināla tērpa tapšanai izmantos šuvējas pakalpojumus.

52% no aptaujātajiem atzīst, ka īpašākais mirklis izlaidumā ir diploma saņemšana. Savukārt 21% kā gaidītāko mirkli norāda ballīti pēc izlaiduma oficiālas daļas. 15% atzīst, ka pēc garajiem mācību gadiem vislabākais ir brīdis, kad uz neatgriešanos tiek aizvērtas skolas durvis. Savukārt 12% no respondentiem īpaši nozīmīgs šķiet ziedu saņemšanas mirklis.

Par vislabāko vietu izlaiduma ballītei lielākā daļa (49%) respondentu atzīst terasi ar skatu uz pilsētu. Savukārt 27% uzskata, ka visjaukāk izlaidumu ir svinēt brīvā dabā. 12% par vislabāko svinību vietu uzskata mācību iestādi. Savukārt 7% respondentu par vispiemērotāko vietu izlaiduma ballītei uzskata naktsklubu, bet 5% vēlas svinēt kādā kafejnīcā vai restorānā.

Izlaidumu tērpu mode

LPP Retail Latvia ltd mārketinga direktore Iveta Rava, vērojot tendences veikalos Reserved un Mohito secina: «Absolventes šosezon izlaidumam lielākoties izvēlas gaišas kleitas vai žaketes. Tāpat lielu atsaucību ir guvuši tērpi ar mežģīnēm, tamborējumiem un ziedu motīviem. Šīs vasaras aktualitāte ir arī korsešveida kleitas ar gofrētu apakšmalu. Savukārt vīrieši pieturas pie klasiskām vērtībām un izlaidumam meklē baltus vai melnus kreklus. Tāpat vērojama tendence, ka cilvēki izvēlas pirkt nevis tikai vienu atsevišķu lietu, bet jau komplektu. Veikalā tērpam tiek atrastas gan pieskaņotas somiņas, gan kurpes, gan citi aksesuāri.»

Līga Funka, MOS mārketinga nodaļas pārstāve, komentējot klientu izvēli veikalos Mango, Karen Millen, Oasis, Parfois, norāda: «Biežāk vidusskolas izlaidumiem sievietes izvēlas romantiskas un gaisīgas kleitas. Tās var būt vienkrāsainas vai ar ziedu rakstu, volāniem un mežģīnēm. Savukārt augstskolu absolventes pārsvarā pieturas pie klasiskām vērtībām - krāsas un kleitas griezuma. Šīs dāmas domā arī par to, lai izlaiduma kleitu varētu izmantot vēlāk - dodoties uz darbu vai kādu pasākumu. Arī šogad joprojām modē ir garās kleitas. Topošās absolventes izvēlas spilgtas krāsas un gaisīgus materiālus. Rotu izvēlē mūsu pircējas dod priekšroku lielām un mirdzošām rotām.»

*Aptaujā piedalījās 184 respondenti un tā tika veikta elektroniski laika posmā no 7.maija līdz 4.jūnijam.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu