«Montepaschi» septīto gadu pēc kārtas kļūst par Itālijas čempioniem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Par Itālijas čempionvienību trešdienas vakarā jau septīto gadu pēc kārtas kļuva Sjēnas «Montepaschi» komandas basketbolisti.

Finālsērijas piektajā cīņā «Montepaschi» ar 79:63 (15:13, 18:20, 27:14, 19:16) izbraukumā pieveica Romas «Acea», triumfējot sērijā ar 4-1.

Sjēnas kluba rindās ar 18 punktiem izcēlās tā līderis Bobijs Brauns, bet «Acea» rindās labākais bija Geni Lovels ar 20 punktiem.

Pirmajās divās sērijas spēlēs Romā abas komandas uzvaras dalīja uz pusēm (85:76 par labu «Montepaschi» un 76:62 mājinieku labā), bet Sjēnā pie diviem panākumiem (89:81 un 81:71) tika mājinieki, nodrošinot komfortablu pārsvaru ar 3-1.

Sjēnas kluba pastāvēšanas vēsturē šis bija jau astotais valsts čempionu tituls, no kuriem septiņi iegūti tieši pēdējos septiņos gados.

Zīmīgi, ka regulāro sezonu «Montepaschi» noslēdza vien piektajā vietā, 30 spēlēs izcīnot 18 uzvaras. Ceturtdaļfinālā Sjēnas klubsar 4-3 pieveica regulārā turnīra ceturtās vietas īpašnieci Milānas «EA7 Emporio Armani», bet pusfinālā ar tādu pašu rezultātu uzvarēja sezonas stiprāko komandu Varēzes «Cimberio».

Tikmēr «Acea», kuri regulārajā turnīrā ierindojās trešajā vietā ar 20 uzvarām 30 mačos, ceturtdaļfinālā tika galā ar latvieša Ojāra Siliņa pārstāvēto Redžo di Emīlijas «Trenkwalder», pieveicot to ar 4-3, bet pusfinālā Romas basketbolisti septiņu spēļu sērijā pārspēja Kantu komandu «Lenovo».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu