Žerārs Depardjē sodīts par motorollera vadīšanu dzērumā (38)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Francijas tiesa piektdien par motorollera vadīšanu dzērumā piespriedusi aktierim Žerāram Depardjē samaksāt 4000 eiro (2810 latu) sodanaudu un atņēma vadītāja apliecību uz sešiem mēnešiem.

Aktieri aizturēja pagājušā gada novembrī Parīzē. No motorollera nokritušais Depardjē vairāk nekā trīs reizes pārsniedza likumā atļauto normu.

Depardjē, kurš gada sākumā saņēma Krievijas pilsonību un tagad mitinās tur, tiesas sēdē neieradās.

Depardjē ir viens no savas paaudzes populārākajiem aktieriem, taču pēdējos gados mediju uzmanību izpelnījies ar galvenokārt ar savu neprognozējamo uzvedību. Augustā aktieris iesita motocikla vadītājam, kurš viņam bija nedaudz patraucējis braukšanu. Savukārt 2011.gadā viņš iekļuva ziņu virsrakstos tāpēc, ka lidmašīnas pacelšanās laika mēģināja urinēt pudelē.

Šomēnes intervijā avīzei «Le Journal du Dimanche» Depardjē sevi raksturoja kā «nedaudz dumpinieku, kurš nebaidās izdarīt ko traku un dažreiz ir piedzēries».

Depardjē, viens no visvairāk pelnošajiem aktieriem pasaulē, kopš pagājušā gada nogales atradies pastāvīgā sabiedrības uzmanības centrā gan saistībā ar savu lēmumu doties «nodokļu trimdā» uz Beļģiju, lai nebūtu jāmaksā sociālistu valdības iecerētais 75% nodoklis gada ieņēmumiem, kas pārsniedz miljonu eiro (702 800 latu), gan ar vēlāko paziņojumu par atteikšanos no Francijas pases. Janvārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu, ar kuru Žerāram Depardjē tika piešķirta Krievijas pilsonība un tiesības maksāt salīdzinoši nelielo 13% ienākumu nodokli.

Tagad viņš nolēmis pretendēt arī uz Alžīrijas pasi un kļūt par pasaules pilsoni.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu