Šumahers izlēmis atbrīvoties no unikālā «Ferrari FXX» un «Enzo» (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Niklas Emmerich Photography, CC BY-NC-SA 2.0

Septiņkārtējais Pirmās formulas čempions Mihaels Šumahers ir nolēmis pārdot sev piederošo «Ferrari FXX». Pasaulē tika saražoti vien 30 šādi modeļi, kuri īsā laika sprīdī tika ieslēgti vairāku auto kolekcionāru garāžās.

Itālijas sporta automobilis ir pabijis vairākās izstādēs un pasākumos, tai skaitā «Top Gear» raidījumā, kur tas uzstādīja trases ātrāko laiku – viena minūte un 17,1 sekunde. Topa augšgalā rekords turējās tikai nedēļu, jo pārvietoties ar «FXX» pa koplietošanas ceļiem ir aizliegts. Šis auto ir paredzēts tikai un vienīgi braukšanai pa trasi.

Automašīnas uzlabotais 6,3 litru V12 dzinējs spēj attīstīt 790 zirgspēku jaudu un 686 ņūtonmetru lielu griezes momentu. Sprints līdz 100 kilometriem stundā šajā automobilī aizņem nieka 2,5 sekundes, savukārt maksimālais ātrums tiek sasniegts pie 390 kilometriem stundā.

No visiem 30 modeļiem šis ir sevišķi īpašs, jo tas ir vienīgais «FXX», kurš ir melnā krāsā un uz abiem sēdekļiem ir iešūts Šumahera personīgais logo.

Uz «FXX» odometra ir 900 kilometri un Šumahers par to prasa «nieka» divus miljonus eiro. Pārdošanā ir nonācis arī «Ferrari Enzo» par kuru tiek prasīti 1,1 miljons eiro. Abas automašīnas vairākkārtējam Pirmās formulas čempionam tika uzdāvinātas kā pateicība par sasniegumiem autosportā.

šeit.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu