Loebs visu nākamo sezonu aizvadīs WTCC čempionātā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Deviņkārtējais pasaules autorallija čempionāta (WRC) uzvarētājs Sebastjans Loebs no Francijas nākamajā gadā aizvadīs pilnu sezonu pasaules salonauto čempionātā (WTCC), otrdien apstiprināja «Citroen» komanda.

Francijas autoražotājs pagājušā gada Parīzes motoru šovā izteica formālu interesi par pievienošanos seriālam, bet tagad tas izplatījis oficiālu paziņojumu.

«WTCC seriāls balstīts uz vairākiem aspektiem, kas ir svarīgi «Citroen», - plašs mediju atspoguļojums, noteikumi, kas saglabā zemas izmaksas, un patiesi globāls sacensību kalendārs,» izteicās «Citroen» izpilddirektors Frederiks Banzē. «Iesaistīšanās mums palīdzēs attīstīt zīmolu tādos daudzsološos un augošos tirgos kā Ķīna, Krievija un Dienvidamerika.»

Lēbs pēc pagājušās sezonas pavēstīja, ka šogad startēs vien četros WRC posmos, kas liedz cīnīties par kārtējo kopvērtējuma titulu. Tāpat viņš šogad aizvada pilnu sezonu GT sprinta seriālā ar «McLaren» automašīnu.

Šonedēļ viņš startēs arī leģendārajās Paikspīkas izturības sacīkstēs kalnā braukšanā ASV.

«Tas ir nedaudz kā sapnis, un uzskatu, ka ierakstīsim jaunu nodaļu mūsu vēsturē,» Lēbs izteicās par gaidāmo debiju WTCC. «Nevaru sagaidīt, lai dotos trasē un sāktu testēt automašīnu. Šo pārejas gadu izmantoju, lai izmēģinātu dažādas pieredzes un uzlabotu savas prasmes braukšanā trasē. Negaidu, ka uzreiz uzvarēšu, tomēr kādu dienu vēlos to paveikt.»

Kā ziņots, WRC čempionātā 39 gadus vecais Lēbs startēja jau kopš 1999.gada, par labāko kļūstot pēdējos deviņos gados pēc kārtas.

Lēbs ir visu laiku panākumiem bagātākais WRC sacīkšu braucējs, kurš 2009.gadā bija tuvu tam, lai pārceltos uz Pirmās formulas pasaules čempionātu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu