Pistoriuss atsācis treniņus (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Dienvidāfrikas paraolimpiskais sprinteris Oskars Pistoriuss atsācis treniņus, tomēr atgriešanās sacensībās neietilpst viņa plānos, paziņojusi sportista ģimene.

«Oskars nolēmis atsākt zemas intensitātes rutīnas treniņus. Tomēr tie nav ar mērķi sagatavoties sacensībām,» teikts paziņojumā. «Viņa ģimene ieteica pāris stundu nedēļā pavadīt stadionā, lai iegūtu garīgo un emocionālo līdzsvaru, kas palīdzēs sagatavoties tiesai.»

Pistoriuss, kuram ir amputētas abas kājas, tiek apsūdzēts savas draudzenes modeles Rīvas Stīnkempas nošaušanā viņa mājā Pretorijā Svētā Valentīna dienā, 14. februārī.

Nākamā tiesas noklausīšanās notiks 19. augustā.

Pistoriuss tiesā iepriekš izteicies, ka veicis šāvienus cauri vannas istabas durvīm, kur slēpās viņa draudzene, jo bijis «šausmīgi nobijies», ka kāds caur atvērtu logu ielauzies viņa greznajā mājā. Nesen atklātībā nonākušie fotoattēli un vannas istabas durvīs saskatāmie ložu caurumi, šķiet, apstiprina Pistoriusa iepriekš teikto, ka viņš šaušanas brīdī kājām nebija piestiprinājis savas īpašās protēzes.

Pistoriuss pēc ilgas noklausīšanās 22. februārī tika atbrīvots apmaiņā pret drošības naudu - aptuveni 53 000 latu -, savukārt martā tiesa akceptēja viņa lūgumu atcelt aizliegumu doties uz ārvalstīm.

Prokuratūra Pistoriusam uzrādījusi apsūdzību tīšā slepkavībā, ko pats sportists noliedzis.

Pistoriuss, kuram ir amputētas abas kājas un kurš skriešanai izmanto īpašas protēzes, pagājušajā vasarā piedalījās Londonas Olimpiādē. DĀR sportists kļuva par pirmo cilvēku ar invaliditāti spēļu vēsturē, kurš sacenties ar pasaules labākajiem atlētiem.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu