Foto: NASA veic jauna Marsa robota izmēģinājumus (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā Aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) piektdien Čīles Atakamas tuksnesī sāka izmēģināt pašgājēja robotu, kuru 2020.gadā iecerēts nosūtīt uz Marsu.

Šo robotu NASA cer izmantot, lai pētītu dzīvībai labvēlīgos apvidus, kurus uzgājis tās iepriekšējais pašgājējs «Curiosity», kas uz sarkanās planētas atrodas kopš pagājušā gada augusta.

Zinātnieki norāda, ka apstākļi Atakamas tuksnesī, sausākajā vietā uz Zemes, atgādina apstākļus uz Marsa, un jau iepriekš NASA šo apvidu izmantojusi savas kosmiskās tehnikas izmēģinājumiem.

Pašgājēja robota izmēģinājumi, kas tiek kontrolēti ar tālvadības palīdzību no ASV teritorijas, turpināsies līdz svētdienas vakaram.

771 kilogramus smagais robots, kas tiek darbināts ar saules enerģiju, ir aprīkots ar videokamerām un urbi, ar kura palīdzību var iegūt grunts paraugus metra dziļumā, kā arī ar sensoriem, kuri spēj identificēt dzīvības pazīmes.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu