Bagatskis plāno «Budiveļņik» komandai piesaistīt arī latviešu basketbolistus (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis gatavojas viņa trenētajai Ukrainas čempionvienībai Kijevas «Budiveļņik» piesaistīt arī latviešu spēlētājus.

Pagājušajā sezonā Bagatskis «Budiveļņik» komandu negaidīti aizveda ne tikai līdz Ukrainas čempionu titulam, bet arī palīdzēja sasniegt Eiropas kausa pusfinālu. Sezonas beigās vienību pārstāvēja arī latviešu uzbrucējs Rihards Kuksiks.

Šonedēļ tika pavēstīts, ka nākamajā sezonā «Budiveļņik» spēlēs Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā - ULEB Eirolīgā.

«Eirolīga man nav nekas jauns - esmu tur bijis gan kā spēlētājs, gan kā treneris. Ir skaidrs, ka tur spēlē Eiropas labākie klubi. Varbūt ne basketbolisti, bet klubi gan,» sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja Bagatskis. «Noteikti starp pārējiem tur nebūsim turīgākais klubs, tomēr centīsimies sarūpēt kādu patīkamu pārsteigumu. Kluba budžets paliks iepriekšējā līmenī, tomēr varbūt kluba vadība arī šajā jautājumā sarūpēs kādu pārsteigumu.»

«Man ir ieceres par Latvijas spēlētāju piesaistīšanu «Budiveļņik» komandai. Tomēr to nosaka komandas finansiālās iespējas un basketbola iederēšanās spēles modelī,» atklāja treneris. «Turklāt, lai arī kur spēlētu, leģionāram jābūt komandas līderim. Ja tā nav, tad no viņa nav jēgas. Kuksiks ir viens no tiem, kuru vēlētos savā klubā arī nākamsezon. Viņš var spēlēt labāk.»

Kā ziņots, Latvijas čempionvienība «VEF Rīga» šonedēļ samērā negaidīti ieguva iespēju sacensties ULEB Eirolīgas kvalifikācijā un pirms nākamās sezonas sākuma astoņu komandu konkurencē sacentīsies par pēdējo ceļazīmi uz pamatturnīru.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu