Baltkrievijas basketbolistes izcīna piekto vietu EČ (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Eiropas sieviešu basketbola čempionātā sestdienas vakarā piekto vietu izcīnīja Baltkrievijas izlase, kas ar 64:50 (20:12, 15:7, 15:17, 14:14) uzvarēja Čehiju.

Izšķirošo pārsvaru baltkrievietes ieguva pirmā puslaika beigu daļā, kad veica izrāvienu 15:2, bet otrajā puslaikā viņas noveda maču līdz panākumam.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 18 punktiem bija Jeļena Ļeučanka, bet čehietēm 13 punktus sameta Mihaela Zrustova.

Jāpiebilst, ka pirms tam apakšgrupu posmā Baltkrievija bija sagrāvusi Čehiju ar 60:39.

Gan Čehija, gan Baltkrievija arī nodrošināja dalību nākamā gada pasaules čempionātā, kas norisināsies Turcijā. Tā kā sacensību rīkotājas turcietes iekļuva Eiropas čempionāta pusfinālā, tad dalību nākamā gada turnīrā nodrošinājušas pirmo sešu vietu ieguvējas.

Pirms tam septīto vietu izcīnīja Zviedrijas izlase, kas ar 77:60 (24:13, 21:25, 19:13, 13:9) pārspēja Itāliju.

Zviedrija Eiropas čempionātā spēlēja pirmo reizi kopš 1987. gada. Vēl ceturtdien ceturtdaļfinālā tā tikai pēdējās minūtēs piekāpās sacensību galvenajai favorītei Francijai, bet piektdien pusfināla mačā par 5. līdz 8. vietu pārliecinoši zaudēja Baltkrievijai. Tomēr uz šo maču Zviedrijas basketbolistes bija atguvušās un neatstāja pretiniecēm cerības uz uzvaru.

Rezultatīvākā Zviedrijas izlasei ar 15 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām bija Elizabete Egnela, 12 punktus sameta Ēlina Eldebrinka, bet 11 punktus pievienoja viņas dvīņumāsa Frīda. Tikmēr Itālijai ar 11 punktiem palīdzēja Ilarija Dzanoni.

Abas komandas tikās arī apakšgrupu sacensību pirmajā kārtā, kad minimālu uzvaru ar 64:63 svinēja Itālija.

Kā ziņots, pusfināla cīņās par 5. līdz 8. vietu Baltkrievija tika galā ar Zviedriju (69:48), bet Čehijas valstsvienība pieveica Itāliju ar 72:68.

Šodien tiks aizvadīts mačs par trešo vietu starp Serbiju un Turciju, kā arī lielais fināls, kurā sacentīsies Francija un Spānija, kas līdz šim nav cietušas nevienu neveiksmi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu