Augstskolu akreditācijas procesa nodrošināšanai izlietoti vairāk nekā 93 000 latu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

Augstskolu mācību programmu akreditācijas procesā līdz šim izlietoti 93 333 lati, aģentūra LETA uzzināja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Akreditācijas procesa nodrošināšanai IZM Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamentā ir izveidots Studiju akreditācijas sekretariāts, kurā uz laiku izveidotas piecas darba vietas, vienlaikus papildu pienākumus augstākās izglītības studiju akreditācijas un licencēšanas procesa nodrošināšanai 2013.gadā veic arī atsevišķi ministrijas ierēdņi. Šim mērķim šajā gadā plānoti 47 634 lati.

Tikmēr 33 401 lats plānots Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) datubāzes uzturēšanai, papildināšanai un tās publiskojamās daļas izveidei un informācijas par akreditētajiem studiju virzieniem ievadīšanai publiskojamā datubāzē, to papildinot ar informāciju no Augstākās izglītības kvalitātes novērtēšanas centra datubāzes un ievadot informāciju par akreditētajiem studiju virzieniem.

Tāpat plānots izveidot IKVD datubāzes statistikas datu kopsavilkumu par augstāko izglītību un izdot to brošūras formātā, plānots izveidot arī studiju akreditācijas ekspertu datubāzi.

Jau vēstīts, ka šim gadam no valsts budžeta akreditācijas procesam piešķirti 151 000 latu, lai augstskolām pirmā akreditācija būtu bez maksas. Tas attiecas uz tām studiju programmām, kas piedalījās AIP projektā, bet dalība tajā augstskolām bija brīvprātīga. Līdz ar to tām, kuras nepiedalījās, izmaksas būs jāsedz pašām.

Studiju akreditācijas komisija līdz šim notikušajās sēdēs ir izskatījusi 243 augstākās izglītības iestāžu pieteikumus, kas ir apmēram 95% no 257 studiju virzieniem, par kuriem jāpieņem akreditācijas lēmumi līdz šā gada 30.jūnijam. Ministrija norāda, ka noslēdzies nozīmīgs posms augstākās izglītības studiju virzienu akreditācijā - gandrīz pilnībā veikta to studiju virzienu akreditācija, kuru novērtēšana IZM bija jāveic līdz 2013.gada 30.jūnijam.

Laika posmā no 14.maija līdz 26.jūnijam notikušas 12 komisijas sēdes. Ministrijas apkopotie dati liecina, ka komisija uz pilnu termiņu - sešiem gadiem - akreditējusi 204 studiju virzienus, kas ir apmēram 84% no 243 pieteikumiem. Savukārt uz diviem gadiem komisija akreditējusi 25 studiju virzienus, kas ir aptuveni 10% no visiem izskatītajiem pieteikumiem. Tikmēr lēmumu atteikt akreditēt komisija pieņēmusi par četriem studiju virzieniem, kas ir aptuveni 1,5% no pieteikumiem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu