Spānijas izlases treneris: Francijai bija labākais sastāvs turnīrā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Fibaeurope.com

Francijas sieviešu basketbola izlasei bija labākais sastāvs Eiropas čempionātā, uzskata turnīra uzvarētājas Spānijas galvenais treneris Lukass Mondelo.

Kā ziņots, Eiropas čempionāta finālmačā Spānija dramatiskā cīņā ar 70:69 pieveica Franciju.

Iepriekšējā Eiropas čempionātā Spānija nemaz nespēja sasniegt ceturtdaļfinālu, bet šoreiz sacensības noslēdza bez zaudējumiem.

«Esam Eiropas čempioni, kaut ar jaunām spēlētājām sacensības uzsākām vēl no kvalifikācijas,» izteicās Mondelo. «Finālā spēlējām pret sacensību saimniecēm, kurām bija labākais sastāvs un kuras izcīnīja sudraba godalgas Londonas olimpiskajās spēlēs. Lai pretinieces uzvarētu, mums bija jāparāda labākais, kas ir.»

«Kad atbraucām uz turnīru, visi runāja, ka nepieciešams iekļūt labāko pieciniekā, lai tiktu uz pasaules čempionātu,» teica turnīra vērtīgākā spēlētāja Sančo Litla. «Ierados no ASV un vēlējos iegūt zeltu. Fināls bija smags un abas komandas cīnījās.»

Kā ziņots, pieredzējušā uzbrucēja Litla aizvadīja ļoti sekmīgu čempionātu, vidēji gūstot 18,4 punktus un izcīnot 11,1 atlēkušo bumbu.

Tāpat Litla vidēji mačā pārtvēra 2,9 pretinieku piespēles un bloķēja 1,3 metienus.

Ne mazāk veiksmīgi Litla nospēlēja arī pašā finālā, kurā izcēlās ar 20 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, kā arī astoņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem un četrām pārtvertām piezīmēm.

Mačā par trešo vietu svētdien Turcija ar 92:71 pieveica Serbiju, bet piekto vietu izcīnīja Baltkrievijas izlase, kas ar rezultātu 64:50 uzveica Čehiju.

Kā ziņots, Latvijas izlase zaudēja visās trijās apakšgrupas spēlēs, turnīru noslēdzot jau pēc pirmā posma. Tāpat apakšgrupu sacensības nepārvarēja arī iepriekšējo sešu Eiropas čempionātu finālos spēlējusī Krievijas izlase.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu