Uz Daugavpili dosies valsts labākie <i>drifteri</i> un godinās Lapāna piemiņu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Prodrift

Nākamās nedēļas sestdienā, 13. jūlijā, jau trešo gadu pēc kārtas Daugavpilī viesosies Latvijas PRO drifta čempionāta un Latvijas drifta kausa dalībnieki. Šīs sacensības norisināsies par piemiņu Gatim Lapānam, jo tieši viņš uzvarējis abos Daugavpils posmos, kā arī ar savām sabiedriskajām aktivitātēm un agresīvo braukšanas stilu iekarojis vietējo līdzjutēju sirdis.

Latvijas PRO drifta čempionātam šis jau būs ceturtais no sešiem sezonas posmiem, bet Latvijas drifta kausam trešais no pieciem posmiem, līdz ar to abos seriālos saasināsies cīņas par kopvērtējumu. Kausa «Street» klasē pēc diviem posmiem līderos ir Kārlis Graustiņš, «ProAm» pirmais – Raivis Graudiņš, bet čempionāta PRO ieskaites rezultāti pēc trešā posma vēl nav apkopoti.

Spraigas cīņas solās būt visās trīs klasēs, bet vislielākie dūmi, protams, sagaidāmi no PRO pilotiem. Mērķi cīnīties par čempiona titulu sev izvirzījuši vairāki vadošie Latvijas braucēji, to starpā divkārtējais čempions Jānis Eglīte un pagājušā gada čempions Edmunds Ērglis. Daugavpilī noteikti redzēsim arī Ingemāru Jēkabsonu, kurš tikko notikušajā EEDC 4. posmā uzrādīja iespaidīgu sniegumu, tāpat arī ceram uz starta redzēt publikas favorītu Ivo Cīruli.

Ņemot vērā pagājušo Daugavpils sacensību pieredzi, kopā uz starta solās iziet ap 50 dalībniekiem. Daļu no tiem «Street» un «ProAm» klasēs veidos arī vietējie Latgales reģiona braucēji, kuri parūpēsies par interesantu konkurenci jau labi zināmajiem drifta kausa dalībniekiem.

Sacensību oficiālie treniņi risināsies piektdienā, 12. jūlijā, no 14:00 līdz 19:45, pēc kuriem visi piloti dosies tradicionālajā parādes braucienā uz Daugavpils Vienības laukumu. Sestdien, 13. jūlijā, treniņi sāksies jau no paša rīta, bet sacensību atklāšana noteikta uz 14:00.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu