Video: Gaismas pils laikā un telpā (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dziesmu un deju svētku noskaņās ir tapis videomateriāls par topošo jauno Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB) – Gaismas pili. Fonā skanot Jāzepa Vītola «Gaismas pilij», sabiedrībā pazīstami un iemīļoti cilvēki stāsta par savām asociācijām, sajūtām un ēkas nozīmi sev un katram Latvijas iedzīvotājam. Video iekļauti arī LNB Atbalsta biedrības tiešsaistes kameru materiāli, kas ik dienas turpina dot iespēju vērot būvniecības procesu un tagad arī ļauj dažos mirkļos redzēt nozīmīgās ēkas tapšanas gaitu kopš 2008. gada jūnija.

Materiāla radīšanā piedalījies mūziķis Renārs Kaupers, akadēmiķis Jānis Stradiņš, kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, aktieris Kaspars Znotiņš, hokejists un treneris Artūrs Irbe, LNB direktors Andris Vilks, Dziesmu svētku virsdiriģents Ivars Cinkuss un Latvijas Valsts prezidente (1999-2007) Vaira Vīķe-Freiberga. Video režisore un viena no idejas autorēm ir Kristīne Želve, mākslinieks – Jānis Garančs.

Pateicoties Latvijas Nacionālajam kultūras centram, ikviens rīdzinieks un viesis Dziesmu svētku nedēļā no 1.-7. jūlijam videomateriālu var noskatīties arī pilsētvidē – uz ekrāniem Doma laukumā vai Esplanādē, kur tiek demonstrētas Dziesmu un deju svētku pasākumu tiešraides. Video par Gaismas pili tiks demonstrēts ik dienas, kā arī pirms un pēc noslēgumu koncertiem šo sestdien un svētdien, 6. un 7. jūlijā.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu