«PSA Peugeot Citroen» Ķīnā atklāj jaunu rūpnīcu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: christophercozier, CC BY-NC-SA 2.0

Francijas autobūves kompānija «PSA Peugeot Citroen» otrdien atklāja jaunu rūpnīcu Ķīnā, solot palielināt tās daļu pasaulē lielākajā automašīnu tirgū.

Rūpnīca Vuhaņā spēj saražot 300 000 automašīnu gadā, norādīja uzņēmums, nesniedzot informāciju par investīciju apjomu. Taču šī rūpnīca, kas izveidota kopīgi ar Ķīnas «Dongfeng Motor», plāno palielināt ražošanas apjomu līdz 450 000-600 000 automašīnu, bet 2015.gadā pat līdz 750 000 gadā.

Rūpnīcā tiks ražoti divi modeļi - «Citroen C-Elysee» un «Peugeot 301». «PSA Peugeot Citroen» patlaban Eiropā īsteno restrukturizāciju, kas ietver darba vietu likvidēšanu un rūpnīcu slēgšanu.

Pagājušo gadu autoražotājs noslēdza ar piecu miljardu eiro (3,5 miljardu latu) tīrajiem zaudējumiem, bet kompānijas finanšu pakalpojumu struktūrvienībai nācās lūgt valsts palīdzību.

Ķīna kļūst par aizvien svarīgāku tirgu pasaules autoražotājiem, ņemot vērā tā izmēru un stabilo izaugsmi, kamēr Eiropas tirgus piedzīvojis kritumu parādsaistību krīzes dēļ.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu