«Žalgiris» izstājas no VTB Vienotās līgas (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Lietuvas basketbola komanda Kauņas «Žalgiris» lielās spēļu slodzes dēļ paziņojusi, ka nākamajā sezonā nepiedalīsies VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā, vēsta kluba mājas lapa.

Komandas vadība izteikusies, ka spēlēšana ULEB Eirolīgā un divu apļu aizvadīšana Lietuvas čempionātā padara par neiespējamu pilnvērtīgu dalību arī VTB Vienotajā līgā.

«Tas vairs nebūtu basketbola klubs, bet ceļojuma aģentūra,» izteicies «Žalgiris» direktors Pauļus Motejūns. «Pērn mums bija daudzi pieredzējušie spēlētāji un tāpēc nebija nepieciešams aizvadīt daudz treniņus, tomēr tagad tiek veidota jauna komanda un aizvadīt 90 mačus sezonā ir nonsenss.»

Tāpat vienība paziņojusi, ka ir tuvu līguma parakstīšanai ar «PrivatBank», kas, pēc Lietuvas mediju teiktā, Kauņas klubam trīs gadu laikā ienesīs aptuveni desmit miljonus eiro (septiņus miljonus latu).

Pagājušajā sezonā «Žalgiris» izcīnīja 15.valsts čempiontitulu, sasniedza VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) pusfinālu, kur nācās piekāpties Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ» komandai no Krievijas, un iekļuva ULEB Eirolīgas labāko 16 komandu pulkā.

Komanda jau ilgāku laiku cīnās ar finansiālajām grūtībām, tāpēc nākamajā sezonā, paredzot daļēju parādu atmaksu, plānots ievērojami mainīt vienības sastāvu, atvadoties no vairākiem aizvadītās sezonas līderiem.

VTB Vienotās līgas sacensības risinās kopš 2008/2009. gada sezonas, bet nesen aizvadītajā sezonā tajā piedalījās komandas no Krievijas, Ukrainas, Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Polijas, Baltkrievijas, Čehijas un Kazahstānas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu