Latvijas U-20 basketbolistēm zaudējums pirmajā EČ B līgas spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase ceturtdien pirmajā Eiropas čempionāta B divīzijas mačā ar rezultātu 59:67 (18:15, 18:19, 12:14, 11:19) piekāpās Čehijas vienaudzēm.

Mača sākumā čehietes izvirzījās vadībā ar 11:6, tomēr turpinājumā Latvijas izlase pārņēma iniciatīvu un otrās ceturtdaļas vidū jau atradās priekšā ar 30:20. Tomēr pārsvaru latvietes nostiprināt nespēja un pēc puslaika bija vadībā vairs tikai ar 36:34.

Trešā ceturtdaļa aizritēja līdzīgi, un pēc tās rezultāts vēl bija 48:48, tomēr pēdējās desmit minūtēs pretinieces bija ievērojami pārākas un Latvija turnīru uzsāka ar neveiksmi.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 11 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Paula Tomsone.

Pērn Latvijas U-20 izlase Eiropas čempionāta A divīzijā palika vien 15. vietā, tāpēc šovasar tai jācīnās par trim ceļazīmēm uz spēcīgāko komandu grupu.

Šosezon Eiropas U-20 čempionāta B divīzijā cīnās deviņas komandas - Čehija, Beļģija, Lielbritānija, Izraēla, Rumānija, Portugāle, Maķedonija, Bulgārija un Latvija -, kas līdz 14. jūlijam aizvadīs viena apļa turnīru.

Čehijas U-20 izlase Eiropas čempionāta A divīzijā nav spēlējusi jau kopš 2009. gada.

Latvijas izlases sastāvs Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā:

Asnāte Fomina (RTU/«Merks»), Kate Krēsliņa («Kolibri»/«47.vsk.»), Ilze Jākobsone, Ance Aizsila, Renāte Reine, Paula Tomsone, Guna Lagzdiņa (visas - «TTT Rīga»), Kate Aizsila, Paula Langina, Liene Stalidzāne, Vineta Bīriņa (visas - «TTT Juniores») un Sabīne Dukāte (Mariampoles «Sūduva», Lietuva).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu