Sprinteris Gejs izcīna panākumu Dimanta līgas astotajā posmā (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Dimanta līgas astotajā posmā Šveices pilsētā Lozannā 100 metru sprinta distancē ceturtdien uzvaru izcīnīja amerikānis Taisons Gejs, kurš finiša līniju šķērsoja pēc 9,79 sekundēm.

Prestižajās sprinta sacensībās otro vietu ieņēma Asafa Paules no Jamaikas (9,88 sekundes), bet trešais bija amerikānis Maikls Rodžerss, kurš simts metrus veica 9,96 sekundēs.

Augstlēkšanas sektorā jaunu Ukrainas rekordu uzstādīja Bohdans Bondarenko, kurš pārvarēja 2,41 metra augstumu. Zīmīgi, ka tas ir visu laiku trešais labākais rezultāts - augstāk lēkuši vien pasaules rekordists kubietis Havjērs Sotomajors 1993.gadā (2,45 metri) un zviedrs Patriks Šēbergs 1987.gadā (2,42 metri).

Pie panākuma šķēpmešanā tika zviedru sportists Kims Ambs, kurš sķēpu raidīja 82,65 metru tālu, savukārt slavenais norvēģis Andreass Torkildsens ar 81,54 metru tālu raidījumu bija otrais, bet diska mešanā sievietēm sezonas labāko rezultātu pasaulē uzrādīja Sandra Perkoviča no Horvātijas - viņa disku raidīja 68,96 metru tālumā.

Tikmēr 800 metru skrējienā jaunu personisko rekordu uzstādīja etiopietis Mohameds Amans, kurš distanci veica vienā minūtē un 43,33 sekundēs, savukārt 400 metru skrējienā sieviešu konkurencē pirmā finiša līniju šķērsoja Fransena Makkororija (50,36 sekundes), bet 1500 metros - zviedriete Abeba Aregavi, kura distanci veica četrās minūtēs un 2,11 sekundēs. Savukārt 200 metrus distancē uzvaru izcīnīja Eiropas čempione ukrainiete Marija Rjemjena, kura sasniedza savu sezonas labāko rezultātu, finišējot pēc 22,61 sekundes. Uzvaru izcīnīja arī etiopiete Hivote Ajaleva, kura bija pirmā 3000 metru šķēršļu skrējienā, viņas laiks - deviņas minūtes un 17,66 sekundes. Simt metru barjerotajā distancē savu sezonas labāko rezultātu uzstādīja amerikāniete Douna Hārpere-Nelsone, kura finišu sasniedza pēc 12,53 sekundēm.

Lodes grūšanā pie panākuma tika amerikānis Raiens Vaitings, kurš lodi aizgrūda 21,88 metru attālumā, bet augstlēkšanā uzvaru izcīnīja grieķis Konstantīns Filipidis, kurš uzlēca 5,72 metru augstumā. Tikmēr pie panākuma trīsoļlēkšanā izdevās tikt kubietim Pedro Pablo Pičardo, kurš aizlēca 17,58 metrus tālu.

Savukārt 5000 metru skrējienā vīriešiem uzvaru izcīnīja Jenevs Alamirevs no Etiopijas, kurš finišu kā pirmais sasniedza pēc 13 minūtēm un 6,69 sekundēm, bet 400 metru barjerotajā distancē panākumu pēc 48,14 sekundēm izcīnīja puertorikānis Havjers Kulsons, kurš pērnā gada Olimpiādē izcīnīja bronzas godalgu.

Šoreiz sacensībās uz starta neizgāja neviens Latvijas sportists.

Nākamais Dimanta līgas posms norisināsies sestdien Parīzē.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu