«Vientuļais reindžers» neattaisno uz to liktās cerības (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Lielbudžeta filmai «Lone Ranger» («Vientuļais reindžers») kinoteātros nav veicies, liekot bažīties, ka kinostudija «Disney» tās dēļ varētu ciest zaudējumus.

Filmas uzņemšanas izmaksas lēstas ap 225 miljoniem ASV dolāru (122 miljoniem latu), taču pirmajās divās izrādīšanas dienās ASV nopelnījusi 11,7 miljonus dolāru (6,3 miljonus latu). Ieņēmumi ir jo īpaši pieticīgi tāpēc, ka filmas izlaišana sakrīt ar ASV Neatkarības dienas brīvdienām, kas kinoteātriem ir labs peļņas laiks.

«Disney» tagad prognozē, ka piecās neatkarības dienas brīvdienās «Vientuļā reindžera» kases ieņēmumi sasniegs 45 miljonus dolāru (24 miljonus latu), lai arī sākotnēji tika paredzēti 60 līdz 70 miljonu dolāru (32 līdz 38 miljonu latu) ieņēmumi.

«Ja piecu dienu laikā tā nopelnīs mazāk nekā 50 miljonus dolāru, tā būs izgāšanās,» sacīja kompānijas «Exhibitor Relations» vecākais kases ieņēmumu analītiķis Džefs Boks.

Filmu veidojis producents Džerijs Brukheimers un režisors Gors Verbinskis, bet galveno lomu spēlē aktieris Džonijs Deps - tas pats trijnieks, kas radīja ārkārtīgi populāro franšīzi «Pirates of the Caribbean» («Karību jūras pirāti»).

«Vientuļais reindžers» ir jauna versija 30.gadu radioraidījumam un 50.gadu teleseriālam ar tādu pašu nosaukumu. Džonu Rīdu tajā spēlē aktieris Ārmijs Hammers, taču uzmanības centrā šoreiz ir viņa palīgs - indiānis Tonto, ko atveido Deps.

Portāla «Box Office Guru» pārstāvis Gitešs Pandja lēš, ka filmas kopējie ieņēmumi ASV nepārsniegs 100 miljonus dolāru (54 miljonus latu). Tā ir summa, ko studija izdevusi par mārketingu vien.

«Disney» par galveno peļņas avotu padarījusi vērienīgas franšīzes, kas ļauj pelnīt vēl arī ar tematiskajām precēm, atrakciju parkiem un tamlīdzīgi. Studija baudīja lielus panākumus ar supervaroņu filmu sērijām «The Avengers» («Atriebēji») un «Iron Man» («Dzelzs vīrs»), taču bija spiesta norakstīt 200 miljonus dolāru (108 miljonus latu), kad zinātniskās fantastikas filma «John Carter» («Džons Kārters») kļuva par lielāko neveiksmi studijas vēsturē.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu