Svētkos piedalījušies arī vairāk nekā 1000 latviešu diasporas pārstāvji no ārvalstīm (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dziesmu un deju svētki, All Rights Reserved

XXV Vispārējos Dziesmu un XV Deju svētkos aktīvi piedalījās arī latviešu diasporas ārvalstīs pārstāvji - kopumā 1300 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm - Austrālijas, Beļģijas, Brazīlijas, Austrijas, ASV, Dānijas, Gruzijas, Horvātijas, Igaunijas, Itālijas, Īrijas, Japānas, Krievijas, Kanādas, Lielbritānijas, Luksemburgas, Nīderlandes, Norvēģijas, Rumānijas, Somijas, Šveices, Vācijas un Zviedrijas.

7.jūlijā Rīgā svētku dalībnieku gājienā piedalījās kopumā 57 latviešu diasporas ārvalstīs kolektīvi. Visplašāk pārstāvētas bija Apvienotās Karalistes, Ziemeļamerikas un Īrijas latviešu kopienas, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) Informācijas un sabiedrisko attiecību departamentā.

ĀM bilst, ka Dziesmu un deju svētku unikālais raksturs vienkopus pulcējis gan trimdas latviešus ārvalstīs un viņu pēctečus, gan arī tos latviešus, kuri mītnes zemēs dzīvo nesen, sniedzot iespēju kaut uz mirkli būt kopā ar savējiem Latvijā. Svētkos pārstāvēto ārvalstu latviešu kolektīvu vēsture sniedzas no 20.gadsimta otrajā pusē dibinātiem ansambļiem līdz pat pavisam nesen izveidotiem kolektīviem, kuriem šie bija pirmie lielākie svētki.

ĀM uzsver, ka ir gandarīta par diasporas pārstāvju paveikto latviskās identitātes un kultūras mantojuma saglabāšanas jomā. To pierāda arī rekordlielais diasporas pārstāvju ārvalstīs dalībnieku skaits šajos Dziesmu un deju svētkos.

LETA jau ziņoja, ka kopumā XXV Vispārējos Dziesmu un XV Deju svētkos piedalījās 40 000 dalībnieku. Savukārt svētku pasākumus nedēļas laikā apmeklējis apmēram pusmiljons interesentu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu