Vairāk nekā ceturtdaļa Lielbritānijas iedzīvotāju noraudzījās tenisista Mareja triumfā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vairāk nekā ceturtdaļa Lielbritānijas iedzīvotāju noskatījās sava tautieša tenisista Endija Mareja triumfu Vimbldonas čempionātā, vēsta raidorganizācija BBC.

Kā ziņots, svētdien 26 gadus vecajam Marejam beidzot izdevās triumfēt Vimbldonas čempionāta vīriešu vienspēļu sacensībās, pārtraucot mājinieku 77 gadus ilgo klusuma periodu, kad pēdējo reizi turnīrā uzvarēja Freds Perijs.

Finālačā Marejs ar 6-4, 7-5 un 6-4 pieveica ATP ranga līderi Novāku Džokoviču, tomēr titulu viņš izcīnīja vien ar ceturto mačbumbu.

Lielbritānijā kopumā dzīvo nedaudz vairāk nekā 63 miljoni iedzīvotāju. BBC ziņo, ka vismaz piecas minūtes Vimbldonas finālu noraudzījušies 17,3 miljoni cilvēku, kas ir vairāk nekā 27% no kopējā iedzīvotāju skaita.

Šis skaitlis ir lielāks par pērn pieredzēto, kad finālsacensības Lielbritānijā noraudzījās 16,9 miljoni cilvēku, taču rekords, kas sasniegts 1990. gadā, palika nepārspēts.

Pats Marejs pēc spēles izteicies, ka izšķirošie brīži pirms triumfa Vimbldonas čempionātā bijuši smagākie tenisista dzīvē.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu