Tallinā likvidēti visi privātmāju bordeļi (62)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Igaunijas likumsargi pirmdien paziņoja, ka visi bordeļi, kas darbojušies Tallinas privātmājās, ir likvidēti, pirmdien vēsta nacionālā raidorganizācija ERR.

«Ja runājam par bordeļiem brīvi stāvošos namos, tad pirms desmit gadiem galvaspilsētā tādu bija vairāk nekā 40, tomēr jūnija sākumā Piritā slēgtais publiskais nams atbilstoši mūsu datiem bija pēdējais no šāda veida iestādēm,» sacīja Policijas un robežsardzes departamenta Ziemeļu prefektūras kriminālā biroja priekšnieks Prīts Perkna.

Tomēr bordeļu darbības apturēšana nenozīmē, ka arī prostitūcijai Igaunijā būtu darīts gals, viņš piebilda.

Komentējot nesen gaismā nākušos faktus par taksistiem, kas Igaunijas seksa industrijā veikuši starpnieku pakalpojumus, Perkna norādīja, ka taksisti tiek turēti aizdomās par ko vairāk, nevis tikai par klientu nogādāšanu uz noteiktajām adresēm.

«Par noziegumu pastrādāšanu aizdomās turētie taksisti veica stratēģiski svarīgu lomu seksa biznesā un kopumā par klienta nogādāšanu bordelī saņēma vairāk naudas nekā prostitūta par intīmpakalpojumiem,» sacīja amatpersona.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka taksisti saņēmuši naudu no summām, kuras klienti maksājuši prostitūtām.

«Ja vēl ņem vērā, ka taksisti saņēma arī naudu par braucienu taksī, tad noziedzīgajā shēmā viņiem bija vislielākā peļņa,» skaidroja Perkna.

Ar šādu biznesu taksisti nodarbojušies ilgāku laiku, tas veikts konspirācijas aizsegā un bijis pārdomāts līdz sīkumiem, tāpēc nevar runāt tikai par dažiem taksistu gadījuma rakstura braucieniem uz bordeļiem, sacīja amatpersona.

Patlaban arestēti četri cilvēki, kas tiek turēti aizdomās par seksa biznesa organizēšanu.

Policija arī tur aizdomās 18 taksistus, tomēr aizdomās turamo loks var būtiski paplašināties.

Komentāri (62)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu