Kaufmanis un Gabrāns arī nākamajā sezonā pārstāvēs «Valmieru»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Priedītis

Latvijas basketbola trešās spēcīgākās komandas «Valmiera» sastāvā arī nākamajā sezonā spēlēs saspēles vadītājs Raimonds Gabrāns un uzbrūkošais aizsargs Jānis Kaufmanis, aģentūru LETA informēja vienības sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste Kate Glika.

Līgumi ar abiem spēlētājiem noslēgti uz vienu sezonu.

Kaufmanis pagājušajā sezonā «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā vidēji 29 minūtēs guva 13 punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un atdeva 2,2 piespēles, savukārt Baltijas Basketbola līgā (BBL) 29 minūtēs guva 12 punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Savukārt Gabrāna rādītāji bija visnotaļ līdzīgi - LBL 29 minūtēs gūti vidēji desmit punkti, izcīnītas trīs atlēkušās bumbas un atdotas piecas rezultatīvas piespēles, bet BBL vidēji 28 minūtēs gūti 13 punkti, izcīnītas divas atlēkušās bumbas un atdotas 3,5 rezultatīvas piespēles.

«Liels prieks, ka, komplektējoties nākamajai sezonai, pirmo soli esam spēruši - divi no pagājušās sezonas līderiem paliek komandā arī nākamajā sezonā,» izteicies vienības ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš. «Tā bija mūsu prioritāte - parakstīt tieši šos divus spēlētājus, kuri bija galvenie komandas «vilcēji» pagājušās sezonas play-off spēlēs, īpaši bronzas sērijā pret «Barons kvartāls».»

«Ir gandarījums, ka šie spēlētāji piekrita palikt Valmierā arī nākamajā sezonā, neskatoties uz to, ka abiem bija ļoti labi piedāvājumi gan Latvijā, gan ārpus tās,» atzinis Bērziņš.

Bez Gabrāna un Kaufmaņa «Valmiera» komandai ir spēkā esoši līgumi arī ar Edmundu Elksni, Sandi Amoliņu, Jāni Engeru, Māri Ziediņu, Elvi Saulīti un Viktoru Iļjinu.

Kā ziņots, maija vidū «Valmiera» basketbolisti izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas godalgas, sērijā līdz trim uzvarām ar 3-2 pārspējot «Barons kvartāls» komandu. «Valmieras» klubs LBL bronzas medaļas ieguva trešo reizi komandas vēsturē - pirms tam tas izdevās 2003. un 2005. gadā. Visas godalgas iegūtas, galvenā trenera postenī atrodoties Varim Krūmiņam.

Savukārt BBL turnīrā «Valmiera» neizdevās iekļūt labāko astoņu vienību pulkā, «Top 16» fāzē zaudējot Viļņas «Sakalai» basketbolistiem no Lietuvas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu