«Balsts»: Tirgus patlaban mīņājas uz vietas (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Baburovs/LETA

Jūnijā nekustamo īpašumu tirgus situācija nepārsteidz ar krasām izmaiņām. Cenu kāpums 0.13 - 0.35% robežās raksturīgs Centram, Jaunajiem projektiem, kā arī sērijveida dzīvokļiem Juglā, Mežaparkā, Āgenskalnā un Imantā. Taču kritums 0.23 - 0.45% diapazonā raksturīgs dzīvokļiem Vecmīlgrāvī un Bolderājā. BALSTS indekss pakāpies par vienu punktu - 132, portālu «Apollo» informēju

«Dzīvokļu fonds netiek atjaunots pietiekamā līmenī, tādēļ arī tirgu situācija mīņājas uz vietas. Valsts Zemesgrāmatas dati liecina, ka darījumu skaits, salīdzinot ar 2012. gada jūniju, ir palielinājies par 15%. Šis pieaugums, galvenokārt, skaidrojams ar nerezidentu palielināto interesi, kā arī pieprasījumu pēc bankas meitasuzņēmumu piedāvātajiem īpašumiem. Aizvadītajā mēnesī noslēgti 1048 nekustamā īpašuma pārdošanas darījumi», situāciju komentē kompānijas BALSTS valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš.

2013.gada jūnijā vidējā cena Rīgas sērijveida dzīvokļiem sasniegusi 579 EUR/m² atzīmi. Vidēji tā ir par 64% zemāka nekā tā bija 2007. gada 1.jūlijā, kad vidējā neremontēta sērijveida dzīvokļu cena bija sasniegusi visu laiku augstāko atzīmi 1620 EUR/m². Kopš 2013.gada sākuma dzīvokļu cenas pieaugušas vien par 0.8%. Rīgā vislētākie ir sērijveida tipa dzīvokļi - no 500 līdz 700 EUR/m². Jauno projektu dzīvokļiem Rīgas mikrorajonos cenas ir robežās no 950 līdz 1500 EUR/m², turpretim jauno projektu cenas centrā svārstās no 1400 līdz pat 3800 EUR/m².

Biroju fonds Rīgā, salīdzinot ar abām Baltijas valstīm, ir visplašākais. Pietam, Rīgā ir viszemākais brīvo A klases biroju platību rādītājs, kas sastāda 3%. Vidējā nomas maksa šāda tipa birojiem ir 8 - 12 EUR/m². Neaizņemto B klases biroja platību rādītājs ir aptuveni 19%, to nomas maksa sastāda 6 - 8 EUR/ m².

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu