U-20 basketbolisti EČ sāk ar pārliecinošu uzvaru (11)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Eiropas U-20 čempionātu šodien Tallinā ar uzvaru sāka Latvijas jauniešu basketbola izlase, kas pirmajā mačā ar 87:59 sagrāva Izraēlas vienaudžus.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 26 punktiem bija Ingus Jakovičs, 17 punkti un piecas atlēkušās bumbas bija Kaspara Vecvagara rēķinā, 15 punktus pievienoja Jānis Bērziņš, bet 11 punktus guva Roberts Stumbris. Izraēlas komandā ar 14 punktiem izcēlās Toms Mājans, bet deviņi punkti un 11 bumbas zem groziem bija Ora Solomona kontā.

Spēles sākumā Latvijas izlase nonāca zaudētājos ar 4:12 un 6:15, tomēr pēc neveiksmīgā sākuma spēja lauzt cīņas gaitu un pēc 11:0 izrāviena ieguva piecu punktu pārsvaru (20:15). Otrās ceturtdaļas sākumā Latvijas komandai bija jau +8 (30:22), bet lielajā pārtraukumā latvieši devās ar piecu punktu pārsvaru (41:36).

Trešajā ceturtdaļā Latvijas jaunie basketbolisti veica izšķirošo izrāvienu, desmitminūti uzvarot ar 23:9 un pirms pēdējās ceturtdaļas iegūstot drošu pārsvaru - 64:45. Atlikušajā laikā izraēlieši vairs nespēja radīt intrigu un Latvijas izlase svinēja pārliecinošu uzvaru.

Citā C apakšgrupas spēlē šodien Spānijas jaunie basketbolisti pārliecinoši ar 76:54 pārspēja Krievijas vienaudžus.

Nākamajās spēlēs Latvijas komanda trešdien tiksies ar Krieviju, ceturtdien pretī stāsies Bulgārija, bet piektdien būs jātiekas ar Spāniju.

Trīs labākās C apakšgrupas komandas kvalificēsies nākamajam posmam, kurā kopā ar trim labākajām D apakšgrupas komandām (Itālija, Francija, Slovēnija, Igaunija, Čehija) veidos F apakšgrupu.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu