Bertuks izcīna bronzas medaļu pasaules orientēšanās čempionāta garajā distancē (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas orientierists Edgars Bertuks šodien izcīnīja bronzas medaļu Somijā notiekošā pasaules čempionāta garajā distancē.

Bertuks finiša līniju sasniedza ar trešo labāko rezultātu, 19,8 kilometrus garo distanci pieveicot stundā, 43 minūtēs un 29 sekundēs. No zelta medaļas ieguvēja francūža Tjerī Georžū latvietis atpalika vienu minūti un 50 sekundes, bet otrajā vietā ierindojās mājinieks Jani Lakanens, kuram Bertuks piekāpās vien par 32 sekundēm.

Šī Bertukam pasaules čempionātos ir jau trešā medaļa. Pagājušā gada pasaules čempionātā viņš triumfēja vidējās distances sacensībās, pievienojot bronzas godalgu garajā distancē.

Bertuka trīs izcīnītās godalgas ir līdz šim vienīgās Latvijai pasaules čempionātos.

Citiem latviešiem finālsacensībās veicās pieticīgāk - Kalvis Mihailovs ieņēma 38. pozīciju, bet Jānis Kūms palika 40. vietā 45 dalībnieku konkurencē.

Tikmēr starp daiļā dzimuma pārstāvēm visaugstāk ierindojās Aija Skrastiņa, kura 13,9 kilometrus garo distanci veica stundā, 33 minūtēs un trīs sekundēs, no uzvarētājas šveicietes Simones Nigli atpaliekot par 13 minūtēm un vienu sekundi. Šī Šveicei dāmu konkurencē bija jau 22. zelta medaļa orientēšanās pasaules čempionātos.

Cita latviete Inga Dambe ieņēma 21. pozīciju, bet Līga Ārniece, kura Latvijas izlasē atgriezusies pēc deviņu gadu pārtraukuma, ierindojās 28. vietā 44 finišējušo dalībnieču konkurencē.

Sacensību turpinājumā trešdien pasaules čempionāta dalībniekiem paredzēta atpūtas diena, bet dienu vēlāk sportisti sacentīsies vidējās distances kvalifikācijā.

Pasaules čempionātā, kas norisinās no 6.līdz 13. jūlijam, sacenšas pasaules labākie orientieristi no 48 valstīm. Latviju šajā čempionātā pārstāv desmit sportistu komanda. Nedēļas laikā sportisti veiks 14 dažādas distances un izcīnīs astoņus čempionu titulus.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu