Štālbergs: Neitralizējām pretinieku stiprākos ieročus (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Galvenā panākumu atslēga uzvarai pirmajā mačā Eiropas čempionātā Tallinā bija disciplīna un pacietība, uzskata Latvijas U-20 basketbola izlases galvenais treneris Artūrs Štālbergs.

Latvijas komanda šodien C apakšgrupas pirmajā mačā ar 87:59 (20:18, 21:18, 23:9, 23:14) pārliecinoši uzvarēja Izraēlas vienaudžus.

«Mums par pretinieku spēli bija pilna informācija, tajā skaitā izraēliešu galvenā trenera Šarona Drukera kādreizējā asistenta Permas komandā Gundara Vētras vērtējums par šī speciālista darba īpatnībām. Izskatījās, ka Izraēlas komanda par mums zina krietni mazāk,» Latvijas Basketbola savienības mājaslapā citēts Štālbergs.

«Kā jau gaidījām, pretinieki visu spēli sedza zonu. Pirmajās minūtēs mazliet apjukām, netrāpījām brīvus metienus un nokļuvām zaudētājos (4:15). Tad spēlē ļoti veiksmīgi iekļāvās Ingus Jakovičs, kurš ne tikai guva svarīgus punktus, bet arī paveica lielu darbu aizsardzībā, apgrūtinot dzīvi izraēliešu saspēles vadītājiem. Partneri pavilkās līdz, un, tiklīdz sākām agresīvi spēlēt aizsardzībā, parādījās arī veiksme uzbrukumā,» spēles iesākumu raksturoja Latvijas izlases galvenais treneris.

«Neitralizējām pretinieku stiprākos ieročus. No mīnusiem tikām ārā samērā ātri, bet izšķirošais lūzums nāca pakāpeniski. Ar pacietīgu un disciplinētu spēli salauzām pretiniekus, kuri darbojās diezgan haotiski. Labi pastrādāja visa komanda, ieskaitot garos spēlētājus. Viņu devums punktu izteiksmē varbūt neizskatās ļoti iespaidīgi, bet basketbolā ne visas pozitīvās darbības atspoguļojas statistikā,» uzskata Štālbergs.

Treneris jau koncentrējies nākamajam mačam pret Krieviju. «Tagad šī uzvara jāaizmirst - sākam domāt par nākamo spēli pret Krievijas izlasi, kas pirmajā mačā ar 54:76 zaudēja Spānijai. Krievijas komandai ir potenciāli labi spēlētāji katrā pozīcijā, ieskaitot 220 centimetrus garu centru, taču vismaz pirmajā mačā komanda spēlēja ļoti nedisciplinēti. Bija daudz nepamatotu individuālu darbību uzbrukumā, spēlētāji slikti atgriezās aizsardzībā. Šīs nianses centīsimies izmantot,» paudis Štālbergs.

Kā ziņots, Eiropas čempionāta turpinājumā Latvija spēlēs pret Krievijas (10. jūlijā), Bulgārijas (11. jūlijā) un Spānijas (12. jūlijā) komandām.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu