Vjačeslavs Dombrovskis tiekas ar programmas «Iespējamā misija» vadītājām (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis tikās ar programmas «Iespējamā misija» vadītājām, lai pārrunātu programmas darbību un ieguldījumu Latvijas izglītības sistēmā, portālam «Apollo» pastāstīja Una Ahuna-Ozola, izglītības un zinātnes ministra padomniece komunikācijas jautājumos.

«Programmas dalībnieki ir ieguvums ne tikai skolēniem, jo tiek radīta iespēja mācīties no iedvesmojoša un mērķtiecīga nozares speciālista, bet arī stimuls izglītības iestādēm pārņemt inovatīvas mācīšanas metodes», tikšanās laikā uzsvēra izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

«Iespējamā misija» dalībnieki - kvalificēti, izglītoti jaunie speciālisti - divus gadus strādā par pilna laika skolotājiem un pasniedz savai izglītībai atbilstošus mācību priekšmetus skolās visā Latvijā. Piecu darbības gadu laikā programma «Iespējamā misija» ir piesaistījusi 85 skolotājus, kuri izglītojuši gandrīz 13 000 skolēnu.

«Lai arī programma kļūst arvien populārākā un katru gadu skolotāju vakances piesaka arvien lielāks skaits izglītības iestāžu, diemžēl tikai puse no visiem programmas absolventiem var turpināt darbu izglītības iestādēs, jo pēc sadarbības ar «Iespējamo misiju» tikai dažiem ir pieņemamas pedagoga darbam nepieciešamās augstākās pedagoģiskās izglītības programmas», saruna slaikā norādīja «Iespējamā misija» programmas direktore Mārīte Seile.

«Ir vērts apsvērt iespēju pārņemt citu valstu pieredzi, kur arī darbojas līdzīgas programmas un to ietvaros speciālisti iegūst arī pedagogu kvalifikāciju», uzskata Vjačeslavs Dombrovskis.

«Iespējamā misija» ir starptautiska organizāciju tīkla «Teach for All» partneris, kas apvieno līdzīgas organizācijas 27 valstīs. Citās valstīs, piemēram, Lielbritānijā, lai nodrošinātu to, ka programmas absolventi turpina skolotāju darbu, programmas absolvēšana ir pielīdzināma pedagoga kvalifikācijas iegūšanai.

Saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas statistiku, ik gadu pedagoģisko izglītību iegūst vidēji 1700 augstskolu absolventi, bet tikai neliels skaits uzsāk darbu mācību iestādēs.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu