FIA aizliedz medijiem atrasties F-1 boksu teritorijā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pēc starpgadījuma pagājušās nedēļas nogales Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta devītajā posmā - Vācijas «Grand Prix» - Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) drošības apsvērumu dēļ aizliegusi medijiem un citām nepiederošām personām kvalifikācijas un sacensību laikā atrasties boksu teritorijā.

Jau vēstīts, ka iepriekšējā posmā boksu apmeklējuma laikā «Red Bull» mehāniķi neprata austrālieša Marka Vēbera bolīdam pienācīgi pieskrūvēt aizmugurējo labo riteni, līdz ar to, pilotam uzsākot braucienu, tas atdalījās no formula un uztriecās virsū TV operatoram.

Tiek ziņots, ka mediju darbinieks triecienā lauzis vairākus kaulus, kā arī guvis smadzeņu satricinājumu.

FIA lēmuma dēļ kvalifikācijas un sacensību laikā boksu teritorijā tagad drīkstēs atrasties tikai komandas personāls un trases darbinieki. Turklāt mehāniķiem no garāžas tagad būs jāiznāk īsi pirms formulas iebraukšanas boksos un pēc tam pēc iespējas ātrāk jādodas atpakaļ.

Kā ziņo FIA, samazināts tiks arī boksu celiņa maksimālais ātrums - iepriekšējos 100 kilometrus stundā nu aizvietos 80.

Tāpat «Red Bull» komandai būs jāsagatavo paskaidrojums par notikušā incidenta iemesliem, lai pēcāk ar to dalītos ar citām vienībām, šādi veicinot drošības uzlabošanos.

Pēc deviņiem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 157 punktiem ir trīskārtējais pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels no «Red Bull» komandas, kurš par 34 punktiem apsteidz tuvāko sekotāju spāni Fernando Alonso («Ferrari»). Savukārt trešais ar 116 punktiem ir «Lotus» pilots soms Kimi Raikonens.

Savukārt Konstruktoru kausā pārliecinoša līdere ar 250 punktiem ir «Red Bull», kurai ar 183 punktiem seko «Mercedes», bet «Ferrari» ir par trim punktiem mazāk.

Šosezon 19 posmu garumā sacentīsies 11 komandas (par vienu mazāk nekā pagājušajā sezonā) un 22 braucēji, no kuriem pieci ir sacīkšu debitanti.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu