Peiners uz Ļubļanas «Union Olimpija»? (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bk.lu.lv

Latvijas basketbolists Žanis Peiners varētu pievienoties Slovēnijas komandai Ļubļanas «Union Olimpija», savā «Twitter» kontā šodien rakstīja pats sportists.

Kā raksta Peiners, viņš esot aizvadījis pārbaudes laiku «Union Olimpija», pēc kura komanda esot gatava ar basketbolistu parakstīt vienošanos. Peineram esot dots laiks, lai izlemtu - pievienoties Slovēnijas klubam vai nē.

Peineram pirms pāris gadiem tika konstatētas nopietnas sirdsdarbības problēmas, un bija izskanējusi informācija, ka viņam jābeidz spēlētāja karjera, tomēr basketbolists joprojām dodas laukumā. Turklāt tiek runāts, ka sportists esot nobriedis cīnīties profesionālā līmenī.

Pēc Peinera rakstītā, «Union Olimpija» komandas ārsti neko jaunu par viņa veselības stāvokli neesot pateikuši, taču tik un tā klubs esot gatavs ar spēlētāju parakstīt līgumu.

Iepriekš izskanēja runas, ka Peiners varētu pievienoties pagājušās sezonas Baltijas Basketbola līgas čempioniem un LBL otrās vietas ieguvējiem BK «Ventspils».

Pēdējās sezonas latvietis spēlējis Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandā «Latvijas Universitāte» (LU), kur bijis izteikts līderis. Peiners bija šīs sezonas LBL rezultatīvākais spēlētājs, 35 spēlēs vidēji mačā gūstot 21,1 punktu. Tāpat basketbolista kontā vidēji spēlē bija 3,6 atlēkušās bumbas un 3,5 rezultatīvas piespēles.

Peiners ir starp tiem 17 basketbolistiem, kas iekļauti Latvijas vīriešu izlases kandidātu sarakstā gaidāmajam Eiropas čempionātam, kas no 4. līdz 22. septembrim norisināsies tieši Slovēnijā.

«Union Olimpija», kuras īpašumā ir 15 Slovēnijas čempionu tituli, pagājušajā sezonā valsts čempionātā ierindojās otrajā vietā, finālsērijā līdz trim uzvarām ar rezultātu 1-3 piekāpjoties Novo Mesto «Krka» komandai. Bet Adrijas līgā Ļubļanas vienība ieņēma astoto vietu 14 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā «Union Olimpija» startēja arī ULEB Eirolīgā, taču neveiksmīgi, jo neizkļuva no apakšgrupas - desmit spēlēs tika piedzīvoti septiņi zaudējumi, sešu komandu konkurencē ierindojoties piektajā vietā.

Vājo rezultātu dēļ Lubļanas klubs Eirolīgā jaunajā sezonā vairs nestartēs, taču tas saņēmis apstiprinājumu dalībai ULEB Eiropas kausā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu