Smukulim augstā 33.vieta «Tour de France» posmā ar atsevišķu startu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no «Katjuša» komandas šodien izcīnīja augsto 33. vietu prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» 11. posmā, kurā sportisti sacentās distancē ar atsevišķu startu.

Latvietis 33 kilometrus garo distanci veica 39 minūtēs un deviņās sekundēs, bet ātrākais šoreiz bija divkārtējais pasaules čempions individuālajā braucienā Tonijs Martins no «Omega Pharma-Quick Step» komandas, kurš finišēja pēc 36 minūtēm un 29 sekundēm.

Vēl pirmajā trijniekā ierindojās attiecīgi kopvērtējuma līderis Kristofers Frūme no Lielbritānijas («Sky») un beļģis Tomass de Gends no Vacansoleil-DCM komandas. Izcīnītā otrā vieta ļāva Frūmem ievērojami uzlabot savas pozīcijas kopvērtējuma galvgalī.

Jāizceļ, ka Smukulis distancē ar atsevišķu startu uzrādīja labāko rezultātu no «Katjuša» komandas braucējiem.

Kopvērtējuma līdera dzelteno krekliņu saglabājis Frūme, otrais joprojām ir spānis Alehandro Valverde («Movistar»), kurš no līdera tagad atpaliek trim minūtēm un 25 sekundēm, bet trešajā vietā atrodas Nīderlandes sportists Bauke Molema no «Belkin» komandas, kurš no pirmās vietas atpaliek trim minūtēm un 37 sekundēm.

Smukulis kopvērtējumā pakāpies par vienu pozīciju un tagad ieņem 107. vietu, līderim zaudējot vienu stundu 18 minūtes un 14 sekundes.

Neviens Latvijas riteņbraucējs «Tour de France» velobraucienā nebija piedalījies kopš 2003. gada, kad ar labākajiem sprinteriem cīnījās Romāns Vainšteins.

Kā ziņots, pērn «Tour de France» velobraucienā triumfēja brits Bredlijs Viginss, kurš šogad sacensībās nepiedalās traumas dēļ.

Šīs ir jubilejas - simtās - «Tour de France» sacensības.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu