Štālbergs: Prieks, ka jau trešajā spēlē pēc kārtas diktējām tempu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-20 basketbola izlases galvenais treneris Artūrs Štālbergs pēc uzvaras papildlaikā pār Krieviju (89:85) Eiropas čempionāta otrajā spēlē portālam «basket.lv» norādīja, ka uzvaru nodrošinājusi pacietība un komandas raksturs.

«Bijām labi izpētījuši Krievijas izlases stilu, kvalitatīvi izpildījām spēles plānu, neļaujot pretiniekiem mūs apspēlēt viens pret vienu un spiežot viņus mest pāri rokām. Taču savā praksē neatceros spēli, kurā pretinieki tik precīzi būtu metuši no ļoti sarežģītām situācijām. Puslaika pārtraukumā uzsvēru, ka nedrīkstam atkāpties no sava – gan jau tad sagaidīsim arī pretinieku veiksmju sērijas beigas. Tās pienāca pagarinājumā, kad krieviem vairāki metieni neiekrita un spējām nosargāt nelielo pārsvaru,» skaidro Štālbergs.

«Prieks, ka jau trešajā spēlē pēc kārtas – arī pārbaudes mačā pret zviedriem un čempionāta pirmajā spēlē pret izraēliešiem – diktējām tempu. Ar ātru spēli uzbrukumā piespiedām arī Krievijas izlasi spēlēt ar mazo sastāvu. Ātras un agresīvas piespēles palīdzēja bieži izveidot vairākuma situācijas uzbrukumā, kuras labi realizējām,» norāda treneris.

«Uzvarējām cīņā pie groziem (45-40), tomēr biežāk kļūdījāmies (17-12). Taču tās bija darba, nevis paviršības kļūdas. Bija uzstādījums spēlēt agresīvi – gan ar asām piespēlēm, gan caurgājieniem. Tas arī tika darīts un dažās situācijās pretinieku aizsargi mūs par to sodīja. Taču daudz biežāk guvām labumu – punktus vai tiesības uz soda metieniem. Krievi bieži tikai ar pārkāpumiem varēja nobremzēt mūsu ātros uzbrukumus un bieži nespēja apturēt mūsu pick n’roll sadarbības,» atzīst Štālbergs.

«Tagad spēlētājiem jāatjauno emocijas, būs darbs arī dakteriem, kaut arī nopietnu savainojumu, par laimi, nav. Tikmēr mēs, treneri analizēsim Bulgārijas izlases spēli – mūsu rītdienas pretinieki Tallinā pirmo reizi laukumā iziet tikai trešdien vēlu vakarā pret Spānijas izlasi. Esam redzējuši bulgāru pārbaudes spēles – laba komanda, kas spēlē daudz organizētāk nekā krievi. Sastāvā ir septiņi spēlētāji, kuri pērn U-18 čempionātā izcīnīja astoto vietu (ar Latvijas izlasi pērn bija 1:1). Likme ir augsta – ja uzvaram, jau esam otrajā posmā vismaz ar vienu uzvaru,» piebilst treneris.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu