Šķēpmetējai Kociņai bronza pasaules čempionātā jauniešiem (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas šķēpmetēja Anete Kociņa šodien izcīnīja trešo vietu Ukrainā notiekošajā pasaules jauniešu čempionātā vieglatlētikā.

Finālsacensībās Kociņa savā labākajā mēģinājumā sasniedza rezultātu 54,26 metri, kas ceturtās vietas ieguvēju ļāva apsteigt par nieka diviem centimetriem.

Savu labāko rezultātu latviete sasniedza jau pirmajā mēģinājumā, trijos citos viņas raidītais šķēps piezemējās starp 52 un 53 metru atzīmi, bet divi metieni viņai netika ieskaitīti.

Par pasaules čempioni ar rezultātu 61,47 metri, kas ir čempionātu rekords, kļuva austrāliete Makenzija Litla, bet otrā vieta tika Julenmisai Avilarai no Kubas, kuras rezultāts bija 59,94 metri.

Otra Latvijas pārstāve finālsacensībās Andrija Priedīte ar sasniegtiem 42,46 metriem palika noslēdzošajā, 12. pozīcijā.

Jau ziņots, ka sestdien gaidāmajām finālsacensībām kārtslēkšanā šodien spēja kvalificēties Krista Obižajeva.

Vēl no Latvijas sportistiem čempionātā piektdien uz starta izies vesera metēja Sofija Trifonova un 200 metru skrējējs Kristers Kalniņš, bet sestdien desmit kilometrus soļos Artūrs Makars.

Kopš 1999. gada Latvijas jaunie vieglatlēti piedalījušies visos pasaules U-18 čempionātos. Bez Kociņas iespētā izcīnītas vēl trīs medaļas - 2003. gadā Jeļenai Štīnai sudraba medaļa 1500 metros, 2007. gadā Edgaram Rūtiņam bronzas medaļa šķēpmešanā, bet 2009. gadā Laurai Ikauniecei sudraba medaļa septiņcīņā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu