Uzvarēta arī Spānija, Latvija EČ otrajā posmā iesoļo ar divām uzvarām (32)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-20 izlases basketbolisti šovakar Tallinā ar uzvaru pabeidza Eiropas čempionāta pirmā posma izspēli, tādējādi svinot ceturto panākumu pēc kārtas un nodrošinot pirmo vietu apakšgrupā.

C apakšgrupas pēdējā mačā Latvijas jaunie basketbolisti ar 75:67 pieveica Spānijas vienaudžus, kuriem tas bija pirmais zaudējums trīs mačos.

Rezultatīvākais Latvijas komandā ar 22 punktiem bija Kaspars Vecvagars, 16 punktus guva Ingus Jakovičs, bet desmit punkti un 12 bumbas zem groziem bija Ojāra Siliņa kontā. Spānijas komandā ar 16 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Daniels Diess, bet 14 punktus guva Giljems Vivess.

Spēles pirmajās 20 minūtēs Latvijas komanda tikai vienreiz spēja izvirzīties vadībā (8:7), bet pārējā laikā spāņiem piederēja pārsvars, kurš otrās ceturtdaļas sākumā un beigās sasniedza pat desmit punktus (27:17 un 38:28), tomēr līdz lielajam pārtraukumam Latvijas jaunie basketbolisti spēja pietuvoties līdz 38:40.

Trešās ceturtdaļas sākumā latvieši spēja izvirzīties vadībā ar 47:42, bet ceturtdaļas vidū Latvijas U-20 izlases pārsvars sasniedza jau 11 punktus (54:43). Kopumā trešo ceturtdaļu latvieši uzvarēja ar 20:5, pirms pēdējām desmit minūtēm iekrājot 13 punktu pārsvaru (58:45). Pēdējās desmit minūtēs spāņiem vairs neizdevās atgūties un Latvijas komanda svinēja gana pārliecinošu uzvaru.

Citā C apakšgrupas mačā šodien Izraēlas jaunie basketbolisti ar 68:66 pārspēja Bulgārijas vienaudžus.

C apakšgrupas turnīra tabula

  1. Latvija 4 - 0
  2. Spānija 2 - 1
  3. Krievija 1 - 2
  4. Izraēla 1 - 2
  5. Bulgārija 0 - 3

Turnīra otrajā posmā Latvijas izlase, kurai līdzi nāks divas uzvaras pār Spāniju un Krieviju, spēkosies ar trim labākajām D apakšgrupas komandām, kuras, visticamāk, būs Francija, Slovēnija un Itālija. Galīgais vietu sadalījums apakšgrupās kļūs zināms sestdien, kad tiks aizvadītas pēdējās spēles, bet latviešiem būs brīvdiena.

Atgādinām, ka Latvijas U-20 basketbolisti otrdien turnīru sāka ar uzvaru pār Izraēlu (87:59), trešdien pārspēja Krieviju (89:85 papildlaikā), bet ceturtdien pieveica arī Bulgāriju (82:69).

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu