U-20 basketbolistēm svarīga uzvara pār Portugāli (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-20 izlases basketbolistes šovakar izcīnīja uzvaru svarīgā spēlē Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā, saglabājot reālas izredzes tikt starp trim labākajām komandām, kuras iegūs tiesības nākamgad spēlēt A divīzijā.

Latvijas jaunās basketbolistes ar 46:44 pārspēja Portugāles vienaudzes, izcīnot ceturto uzvaru sešās spēlēs un pakāpjoties uz trešo vietu kopvērtējumā.

Uzvarētāju labā 14 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Ilze Jākobsone, bet pa astoņiem punktiem guva Kate Krēsliņa, Asnāte Fomina un Guna Lagzdiņa, kura savāca arī 12 bumbas zem groziem.

Visa mača gaitā nevienai no komandām vērā ņemamu pārsvaru iegūt neizdevās un arī pēdējās minūtēs cīņa ritēja punkts punktā (40:40, 42:42, 44:44). 18 sekundes līdz spēles beigām bumba bija Latvijas izlasei, bet 12 sekundes līdz finālsvilpei Lagdziņa izvirzīja latvietes vadībā - 46:44, savukārt Portugāles izlases centieni kārtējo reizi atspēlēties šoreiz nebija sekmīgi.

Atgādinām, ka pirmajās divās spēlēs pret Čehiju un Beļģiju tika piedzīvoti zaudējumi attiecīgi ar 59:67 un 65:70, bet pēc tam sekoja trīs uzvaras - pirmdien pār Lielbritāniju (67:51), otrdien pār Izraēlu (83:52) un trešdien pār Rumāniju (93:55).

Atlikušajās spēlēs Latvijas komanda tiksies ar vēl divām konkurentēm uz vietu A divīzijā - sestdien būs jātiekas ar Maķedoniju, bet svētdien pēdējā mačā pretī stāsies mājinieces, Bulgārijas jaunās basketbolistes.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu