Pikniks kļūst arvien populārāks (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Publicitātes foto

«Parkā pusdienot ir fantastiski! Turpmāk tā arī darīsim!» – tās bija vienas no biežāk dzirdētajām frāzēm ««Borjomi» piknika» laikā Vērmanes dārzā. Uz pikniku tika laipni aicināts ikviens, lai izbaudītu pusdienu maltīti svaigā gaisā, koku paēnā. ««Borjomi» pikniks» kļūst arvien populārāks – šogad tajā piedalījās jau apmēram 750 cilvēku.

Daudziem lieliskā sajūta – pusdienu maltītes baudīšana parkā uz soliņa vai uz pleda zālienā – bija īsts atklājums. «Uzzinājām par ««Borjomi» pikniku» un cītīgi gatavojāmies – ņēmām līdzi pusdienas un savu deķīti. Lieliska pusdienu pauze! Turpmāk vasaras jaukajās dienāms vienmēr ar kolēģiem tā pusdienosim,» sajūsmu pauda ziņu aģentūras LETA un uzņēmuma «Big Event» meitenes Dace, Liāna un Alīna. Viņas zālienā apmetās pašas pirmās uz līdzpaņemtās segas, bet drīz vien uz «Borjomi» plediem visapkārt cilvēki baudīja parka mieru un spirdzinošo ēnu, klausījās dzīvo mūziku lieliskās rokenrola grupas «Keksi» izpildījumā, malkoja dabīgo minerālūdeni «Borjomi» un ieturēja azaidu – vai nu pašu sarūpēto, vai turpat pasākumā saņemto minipusdienu komplektu ērtā kastītē. Aktīvākie apmeklētāji varēja piedalīties Māra Grigaļa organizētajās sacensībās vai pārbaudīt zināšanas, atbildot uz konkursa jautājumiem.

Sanākušos pusdienotājus piknika sākumā uzrunāja arī pats Guzijas vēstnieks Latvijas Republikā Teimurazs Džandžalija: «Man prieks pārstāvēt Gruziju un popularizēt tās produktu Latvijā, īpaši pasākumā ar tik lielisku ideju!»

Savukārt populārā dietoloģe Lolita Neimane klātesošajiem atgādināja, ka tieši siltajās vasaras dienās ūdens ir īpaši nepieciešams: «Runājot par ūdens nozīmību un tā iedarbību, varam palūkoties, kā izskatās vīnoga un kā – rozīne. Tā ir viena un tā pati oga, tikai vienā ir ūdens, bet otrā – gandrīz nav... Cilvēkam ūdeni vajag katru dienu, un vēl jo vairāk, ja viņš aktīvi pavada brīvo laiku.» Neimane arī atgādināja vienkāršo formulu, kā aprēķināt sev nepieciešamo ūdens daudzumu – 30 mg uz kilogramu. Piemēram, ja cilvēks sver 70 kg, ik dienu viņam jāizdzer 2,1 L ūdens.

Dietoloģe uzsvēra, cik svarīgi ir ieturēties vairākas reizes dienā, arī pusdienlaikā: «Pusdienas jāēd, lai cukura līmenis asinīs nenokristu pārāk zemu un lai vakarā nenāktu mājās ar milzīgu bada sajūtu. Vasara šogad mūs lutina, tādēļ arī es mudinu visus izmantot pusdienu pauzi, lai atrautos no datoriem un darbiem, un ieturētu maltīti svaigā gaisā!» Maltīte svaigā gaisā kopā ar «Borjomi» nāk par labu gan ķermenim, gan garam. Dabīgā minerālūdens «Borjomi» galvenās sastāvdaļas ir bikarbonāti. To koncentrācija ir līdz 4209 mg/l. Ūdens kopējā mineralizācija – līdz 6,7 g/l. Tādējādi «Borjomi» minerālūdens tiek ierindots bikarbonātiem bagātāko minerālūdeņu saraksta augšgalā. Bikarbonātiem piemīt unikāla iedarbība uz cilvēka organismu: bikarbonāta joni regulē skābju-sārmu līdzsvaru, palīdz atjaunot (reģenerēt) šūnas, kā arī uzlabo kuņģa darbību.

Pasākumu apmeklēja gan ļaudis no apkārtējiem birojiem, gan ģimenes ar bērniem, gan vienkārši garāmgājēji.

«Šādus pasākumus vajag vairāk! Tā ir laba motivācija atrast brīdi, lai iznāktu svaigā gaisā. Sēžot pie datora jau nejūti, kā laiks pazūd, un bieži pat aizmirstas paēst. Jāsaņemas un jānāk ārā!» saka Maija (32), kas uz pikniku devās darba pusdienu pauzē. Arī vīrs un bērni bija atnākuši, tādējādi tā turklāt bija lieliska iespēja pabūt visai ģimenei kopā arī darba dienas vidū.

Kā liecina aptaujas, vismaz divas trešdaļas biroju un iestāžu darbinieku pusdienu pauzē nepamet biroju, no tiem 26% pusdieno darba telpās, nereti turpat pie datora, savukārt desmitā daļa vispār nepusdieno.

Tādēļ dabīgais minerālūdens «Borjomi» jau trešo gadu Rīgā, Vērmanes dārzā rīko pikniku, aicinot pusdienu pauzi izmantot, lai ēdienu baudītu koku paēnā, mierīgā noskaņā.

«Mēs gluži vienkārši ierādām cilvēkiem, ka doties vasarā pusdienot uz parku ir lieliski,» saka kompānijas «IDS Borjomi Europe» mārketinga menedžere Ieva Semerikovaite. «Tas ir pirmais solis, un pēc tam, kad ļaudis saprot – ā, tas taču ir jauki un turklāt veselīgi! – viņi jau paši vēlas to darīt arvien biežāk. Jāpiebilst, ka mēs vienmēr esam atbalstījuši veselīgu dzīvesveidu, dažādi mudinām to ievērot, turklāt tā, lai tas dzīvi padarītu vēl labāku, interesantāku, lai dzīvi varētu patiesi izbaudīt! Un maltīte svaigā gaisā kopā ar «Borjomi» taču nāk par labu gan ķermenim, gan garam!» Pasākumu rīkoja Gruzijas dabīgais minerālūdens «Borjomi» ar unikālu vulkāniskās izcelsmes minerālu sastāvu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu