Liepājnieki noskaidros piemērotāko pārvietošanās veidu pilsētā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Kas ir ātrāks –  Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja vadītājas Ievas Hmieļevskas vadīta automašīna, autobusā braucošs Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Hadarovičs, motobraucējs Lauris Freibergs uz motocikla vai velosipēdists, Gudrais Pilsētnieks Ansis Egle, ja sastrēgumstundā jānokļūst no vienas Liepājas malas otrā? To šajā piektdienā mēģinās noskaidrot Eiropas Savienības iniciatīvas Gudrie Pilsētnieki aktīvisti, sadarbībā ar TV Kurzeme veicot satiksmes eksperimentu vēju pilsētas ielās.

«Nedēļas pēdējās darbadienas nogalē pilsētās tradicionāli ir intensīvāka satiksme, tādēļ šis ir ļoti piemērots brīdis, lai saprastu, vai tiešām personīgais auto spēj mūs nogādāt galamērķī ātrāk par autobusu, kājām vai divriteņu braucamo. Iepriekš šādi pētījumi Liepājā nav veikti, tādēļ varam tikai minēt, kurš ir efektīvākais transporta līdzeklis. Taču atbildi uzzināsim jau pavisam drīz,» sacīkšu misiju izskaidro Gudrais Pilsētnieks Ansis Egle.

Satiksmes eksperiments sāksies piektdien, 12.jūlijā pulksten 17.00 Liepājā, Brīvības ielā 164 veikala K-Rauta stāvlaukumā. Dalībnieki, brīvi izvēloties ceļu, bet nepārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus, dosies uz finišu Peldu ielā 66 pie Dzintara boulinga zāles.

Par efektīvāko pārvietošanās veidu Liepājā tiks atzīts tas, kas ļaus dalībniekam pirmajam sasniegt dzelteno finiša karodziņu, pirms tam atbilstoši noteikumiem novietojot transporta līdzekli.

Visi interesenti ir laipni aicināti ierasties atbalstīt eksperimenta dalībniekus un klātienē noskaidrot izdevīgāko pārvietošanās līdzekli Liepājā.

Par iniciatīvu «Pārvietojies gudri»:

Eiropas Komisijas iniciatīva «Pārvietojies gudri» (Do the right mix) paredz elastīgu dažādu transporta līdzekļu un pārvietošanās veidu kombinēšanu. Tas vienlaikus risina vairākas Eiropas Savienības iedzīvotājiem aktuālas problēmas – tiek samazināti satiksmes sastrēgumi, mazināts atmosfēru sasildošo izplūdes gāzu apjoms un uzlabots eiropiešu veselības stāvoklis.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu