Bertukam astotā vieta pasaules orientēšanās čempionāta vidējā distancē (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas orientierists Edgars Bertuks šodien izcīnīja astoto vietu Somijā notiekošā pasaules čempionāta vidējā distancē.

Latvijas izlases līderis 6,3 kilometrus garo distanci veica 39 minūtēs un 51 sekundē, bet no trešās vietas ieguvēja viņš atpalika par pusotru minūti.

Par pasaules čempionu šajā distancē kļuva Leonīds Novikovs no Krievijas, kurš finišēja pēc 37 minūtēm un 45 sekundēm.

Cits Latvijas pārstāvis finālsacensībās Mārtiņš Sirmais izcīnīja 12. vietu, finišējot pēc 40 minūtēm un 33 sekundēm, bet Kalvis Mihailovs, kurš pirms tam kvalifikācijas sacensībās kļuva par savas grupas uzvarētāju, ierindojās 40. vietā 44 finišējušo sportistu vidū.

Pirms tam ceturtdien no Latvijas pārstāvjiem vīriešu konkurencē kvalifikāciju vidējai distancei nepārvarēja vienīgi Andris Jubelis.

Vēlāk šodien vidējās distances finālsacensības sievietēm aizvadīs Laura Vīķe un Inga Dambe.

Čempionāts sestdien noslēgsies ar stafetes sacensībām.

Kā ziņots, Bertuks otrdien kļuva par bronzas medaļas ieguvēju garajā distancē. Šī Bertukam pasaules čempionātos ir jau trešā medaļa. Pagājušā gada pasaules čempionātā viņš triumfēja vidējās distances sacensībās, pievienojot bronzas godalgu garajā distancē.

Pasaules čempionātā, kas norisinās no 6.līdz 13. jūlijam, sacenšas pasaules labākie orientieristi no 48 valstīm. Latviju šajā čempionātā pārstāv desmit sportistu komanda. Nedēļas laikā sportisti veic 14 dažādas distances un izcīnīs astoņus čempionu titulus.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu