Latviešiem dubultuzvara EČ pirmspēdējā posmā BMX riteņbraukšanā (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Sestdien Beļģijā notiekošajā Eiropas čempionātā BMX riteņbraukšanā bērnu un jauniešu grupās Latvijas sportisti izcīnīja piecas godalgas, tajā skaitā divas zelta medaļas, bet čempionāta pirmspēdējā posmā vīru elites grupā dubultuzvara Edžum Treimanim un Rihardam Veidem, aģentūru LETA informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas sabiedrisko attiecību speciālists Toms Markss.

Par Eiropas čempionu B-11 grupā kļuva Ronalds Rītiņš no Saldus, bet G-7 grupā meitenēm nepārspēta palika rīdziniece Paula Kibare.

Tāpat čempionātā pie sudraba medaļas 12 gadus veco zēnu grupā tika valmierietis Edvards Glāzers, bet ventspilniekam Vladimiram Boltikam (B-14) un Smiltenes kluba «Silvas ziķeri» braucējai Vinetai Pētersonei (G-14) bronzas godalgas.

Tikmēr junioru, kā arī dāmu un vīru elites grupām nedēļas nogalē Deselas trasē notiekošās sacensības ir Eiropas BMX čempionāta noslēdzošās divas kārtas. Sestdien dubultuzvaru svinēja elites BMX sportisti Treimanis un Veide.

Treimanis ar šo panākumu nostiprinājis savu otro pozīciju čempionāta kopvērtējumā.

Eiropas čempiona titulu elites grupā jau Rīgas posmos jūnija sākumā nodrošināja divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, kurš šobrīd ASV aktīvi gatavojas pasaules čempionātam un Beļģijas sacensībās nepiedalās.

Savukārt junioru grupā Deselā startē Kristens Krīgers, kurš Eiropas čempionāta kopvērtējumā atrodas ceturtajā vietā. Sestdienas sacensības gan viņam beidzās ar kritienu pusfinālā.

Dāmu elites grupā vienīgā Latvija pārstāve Sandra Aleksejeva aizkļuva līdz pusfinālam.

Kopumā no Latvijas bērnu, jauniešu un amatieru grupās Beļģijā startē 63 dalībnieki, bet junioru un elites grupās - deviņi sportisti.

Svētdien par kontinenta medaļām cīnīsies braucēji, sākot no 15 gadu vecuma.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu