Frūme pēc uzvaras sarežģītajā 15. posmā nostiprinās kopvērtējuma galvgalī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ļoti svarīgu uzvaru cīņā par prestižā «Tour de France» velobrauciena uzvarētāju titulu šodien izcīnīja Kristofers Frūme no Lielbritānijas («Sky»), kurš guva panākumu sarežģītajā 15. posmā.

Kalnainajā 242 kilometru garajā posmā, kas ir garākais šīgada sacensībās, Frūme izšķirošo izrāvienu veica septiņus kilometrus pirms finiša, noslēgumā protot par 29 sekundēm apsteigt Nairo Aleksandru Kintanu Rohasu no Venecuēlas («Movistar»), bet kā trešais minūti un 23 sekundes aiz brita finišēja spānis Mikels Iturralde no «Euskaltel-Euskad» komandas.

Distanci uzvarētājs veica piecās stundās 48 minūtēs un 45 sekundēs.

Kopvērtējumā šis panākums tagad ļauj Frūmem par četrām minūtēm un 14 sekundēm apsteigt nīderlandieti Bauki Molemu, kurš pārstāv «Belkin» komandu, bet trešo pozīciju saglabā spānis Alberto Kontadors («Saxo-Tinkoff»), kurš no līdera atpaliek četras minūtes un 25 sekundes.

Tikmēr Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no «Katjuša» komandas, kurš sacīkšu 12. posmā piedzīvoja smagu kritienu, finišēja starp atpalicējiem, ierindojoties 173. vietā un uzvarētājam zaudējot 32 minūtes un 26 sekundes.

Smukulis kopvērtējumā noslīdējis par septiņām pozīcijām un tagad ieņem 122. vietu, līderim zaudējot divas stundas divas minūtes un 35 sekundes.

Pirmdien sportistus gaida pēdējā atpūtas diena, bet velobrauciens noslēgsies nākamo svētdien.

Neviens Latvijas riteņbraucējs «Tour de France» velobraucienā nebija piedalījies kopš 2003. gada, kad ar labākajiem sprinteriem cīnījās Romāns Vainšteins.

Šīs ir jubilejas - simtās - «Tour de France» sacensības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu