Gulbis saglabājis 36. vietu pasaules tenisa rangā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts šodien, saglabājis iepriekš ieņemto 36. vietu.

Gulbja kontā pašlaik ir 1071 ranga punkts, kas it tikpat, cik bija pirms nedēļas publicētajā rangā.

Pagājušajā nedēļā latvietis startēja Štutgartes «ATP World Tour 250» sērijas turnīrā, kur viņš tika līdz otrajai kārtai, bet šonedēļ Gulbi gaida spēkošanās Hamburgas «ATP World Tour 500» sērijas turnīrā, kurā viņš iesaistīsies no otrās kārtas.

Otrajā kārtā latvieša pretinieks būs kāds no kvalifikācijas sacensību veiksminiekiem - Vimbldonas turnīra ceturtdaļfinālā spēlējušais polis Lukašs Kubots vai čehs Jans Hajeks.

No citiem Latvijas tenisistiem rangā Andis Juška atguvis 13 vietas un ieņem 429. pozīciju, Mārtiņš Podžus pakāpies par četrām pozīcijām uz 720. vietu, kas ir augstākā viņa karjerā, bet Deniss Pavlovs, kurš aktīvo karjeru beidzis, atguvis vienu vietu un ieņem 1192. pozīciju.

Tāpat ATP vienspēļu rangā 1456. vietā atrodas Miķelis Lībietis, Krišjānis Stabiņš ieņem 1468. vietu, Mārtiņa Podžus dvīņubrālis Jānis Podžus ir 1538. vietā, bet Oskars Vaskis un Arkādijs Slobodkins ierindojas attiecīgi 1621. un 1854. pozīcijā.

Vadošo tenisistu desmitniekā izmaiņas nav notikušas.

Ranga galvgalī joprojām ir Vimbldonas čempionāta finālists Novaks Džokovičs, kuram seko Vimbldonas uzvarētājs Endijs Marejs no Lielbritānijas, bet trešais joprojām ir spānis Davids Ferrers.

Ceturtais rangā ir vēl viens spāņu tenisists Rafaels Nadals, kuram ranga punkti vairs nav jāaizstāv līdz pat nākamā gada februārim, bet Rodžers Federers no Šveices pagājušajā nedēļā no labāko četrinieka izkritis pirmoreiz kopš 2003. gada jūnija un joprojām atrodas vien piektajā vietā.

Sestais ATP rangā joprojām ir Deivisa kausa ieguvējs Čehijas izlases sastāvā Tomašs Berdihs, bet septītais ir argentīnietis Huans Martins del Potro. Astotais joprojām ir Žo Vilfrīds Tsonga no Francijas, bet devīto un desmito vietu saglabājuši Rišārs Gaskē no Francijas un Staņislass Vavrinka no Šveices.

Pagājušās nedēļas ATP turnīros uzvaras laurus plūca francūzis Nikolā Maī, Karloss Berloks no Argentīnas un itālietis Fabio Fonjīni.

Tikmēr ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis zaudējis vienu vietu un ieņem 29. pozīciju.

Dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju ieņem Juška, kurš atguvis trīs pozīcijas un ir 457. vietā. Divas vietas zaudējis Gulbis, kurš ieņem 764. pozīciju.

Vaskis, kurš pagājušā gada augustā dubultspēļu rangā atgriezās pēc 11 gadu pārtraukuma, atrodas 1276. pozīcijā, Lībietis ieņem 1319. vietu, Pavlovs atrodas 1534. vietā, bet dvīņubrāļi Jānis un Mārtiņš Podži dala 1651. vietu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu