Advokāta Platača mīklainā pazušana: atklājas līdz šim nezināms fakts (160)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Dažus mēnešus pirms mīklainās pazušanas 2010. gada maijā advokāts Ainārs Platacis cita starpā nopietni interesējies par Tautas partijas finansēšanas shēmām, ko Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) tā arī nav spējis atklāt. 

vēstule

Portāls vēsta, ka Platacis esot vērsies KNAB ar lūgumu sniegt informāciju par to, kā norit pārbaudes lieta par iespējamām nelikumīgām finanšu operācijām, veicot pretlikumīgu Tautas partijas finansēšanu.

Strīķes vēstule liecina par līdz šim sabiedrībai nezināmu faktu - par to, ka 2008. gada beigās KNAB sācis pārbaudi par Tautas partijas pretlikumīgu finansēšanu lielā apmērā, «izveidojot īpašu šim mērķim paredzētu darījumu tīklu».

Pārbaudāmā informācija liecinājusi, ka naudas operāciju realizēšana 2004., 2005. un 2006. gadā notikusi, «izmantojot «SEB Bankas» kredītportfeli, naudu ieguldot iepriekš izplānotos bezcerīgos darījumos, kā arī slēdzot fiktīvus līgumus ar uzņēmējsabiedrībām par pakalpojumu sniegšanu par nepamatoti paaugstinātu samaksu, norakstot ieguldītos līdzekļus zaudējumos un vēlāk tos atgūstot».

Portāls norāda ka nezināmu iemeslu dēļ KNAB pārbaude nekādus rezultātus nav devusi, kaut gan, «analizējot pārbaudes laikā gūtās ziņas, konstatēts, ka iegūtai informācijai ir zināmas ticamības pakāpe».

Nekādus plašākus komentārus par šiem faktiem portālam «pietiek.com» no KNAB pagaidām nav izdevies saņemt.

Komentāri (160)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu