Klīnika atlaiž sešus darbiniekus par pieeju slavenības datiem (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Holivudas zvaigžņu iecienītā Losandželosas klīnika «Cedars-Sinai» atlaidusi no darba sešus darbiniekus, kas neatļauti piekļuvuši realitātes šovu zvaigznes Kimas Kardašjanas medicīniskajiem datiem.

Kardašjana 15.jūnijā klīnikā laida pasaulē savu un repera Kanjes Vesta pirmo mazuli, kas pasaulē nāca aptuveni mēnesi pirms laika. Jaunā māmiņa ar mazuli slimnīcā pavadīja aptuveni nedēļu.

Ne Kardašjanu ģimene, ne Vests nav sniedzis nekādu informāciju par jaundzimušo meitiņu, atklājot tikai, ka viņai dots vārds Norta Vesta. Tulkojumā no angļu valodas viņas vārds nozīmē «ziemeļi», bet uzvārds - «rietumi».

«Cedars-Sinai» atklājis, ka par neatļautu piekļuvi laika posmā no 18.-24.jūnijam Kardašjanas medicīniskajiem datiem no darba atlaisti seši darbinieki - četri ģimenes ārsti, viens ārsta palīgs un viens students, kas bez atalgojuma līdzdarbojies pētījumā.

Atlaistajiem darbiniekiem uz visiem laikiem aizliegts piekļūt «Cedars-Sinai» datubāzes informācijai, pat ja viņi atradīs sev darbu kādā citā medicīnas iestādē.

Slaveno pacientu medicīnas datu aizsargāšana Losandželosas slimnīcām vienmēr ir bijis izaicinājums, lai nodrošinātu konfidencialitāti no ziņkārīga personāla acīm un tabloīdu mēģinājumiem uzpirkt slimnīcas darbiniekus.

Kalifornijas gubernators un Holivudas zvaigzne Arnolds Švarcenegers 2008.gadā parakstīja likumu, kas ārstniecības iestādēm par medicīnisko datu konfidencialitātes pārkāpšanu nosaka bargus sodus.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu