Mūze: Bija vēlme iegūt tieši zeltu (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze Somijā notikušajam Eiropas U-23 čempionātam vieglatlētikā, kurā viņa izcīnīja zelta kaluma medaļu, gatavojusies trīs reizes vairāk nekā parasti, sarunā ar aģentūru LETA pauda sportiste.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā notikušajā Eiropas U-23 čempionātā savā labākajā mēģinājumā latviete uzrādīja rezultātu 58,61 metrs un izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru, jo tuvākā sekotāja - vāciete Sāra Majere - tika apsteigta vairāk nekā par trīs metru tiesu.

«Gatavojos šīm sacensībām trīs reizes vairāk nekā parasti citiem mačiem, visu laiku galvā paturot domu, ka līdz zeltam vienmēr kaut kā ir nedaudz pietrūcis. Gribējās, lai beidzot to centimetru ir vairāk nekā visām pārējām dalībniecēm. Bija vēlme iegūt tieši zelta medaļu,» sacīja 20 gadus vecā Mūze, kura 2010. gada pasaules junioru čempionātā ieguva sudraba medaļu, bet pērn Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja 13. vietu.

Uz jautājumu, kā skaidrojams tas, ka tuvākajai sekotājai rezultāts bija par vairāk nekā trīs metriem sliktāks, Mūze atbildēja: «Sāncenses sacīja, ka viņām rezultāti neesot tik labi slikto laika apstākļu dēļ, taču apstākļi galu galā visām bija vienādi.»

Sacensību dienā bijis pamatīgs vējš un spēcīgs lietus.

Runājot par tuvākajiem nākotnes plāniem, sportiste atklāja, ka viņu «nepamet vēlme izpildīt A normatīvu Maskavā gaidāmajam pasaules čempionātam».

«Vēl ir cerība, jo līdz 29. jūlijam, kad jānodod saraksti, piedalīšos četrās sacensībās - Valsts prezidenta balvas sacensībās, Latvijas čempionātā, vienos komercmačos un Dimanta līgā Londonā,» sacīja Mūze.

A normatīvs pasaules čempionātam vieglatlētikā ir 62 metri, un to šobrīd no Latvijas sportistēm ir izpildījusi vien Sinta Ozoliņa-Kovala. Sacensības no 10. līdz 18. augustam norisināsies Krievijas galvaspilsētā Maskavā.

Kā ziņots, otra Latvijas pārstāve Somijā šķēpmešanas finālsacensībās Gundega Grīva ieņēma septīto vietu, savukārt šķēpmetējs Zigismunds Sirmais, līdzīgi kā Mūze, tika pie zelta medaļas.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu