Rožu dienās Salaspilī – deju svētki un stādu gadatirgus (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Puķu karalienes vārda dienu Nacionālais botāniskais dārzs (NBD) svinēs no 18. līdz 20. jūlijam. Svētku noslēguma dienā apmeklētāji varēs vērot koncertu, iegādāties stādus, amatnieku darinājumus, dažādus našķus un piedalīties radošajā darbnīcā.  

NBD sestdien, 20. jūlijā, sadarbībā ar Salaspils novada domi un kultūras namu «Enerģētiķis» pl. 12 notiks senioru deju kolektīvu sadancošanās svētku koncerts «Rozes tavam priekam», kurā dalību pieteikuši vairāk nekā 10 deju kolektīvi no visas Latvijas. Koncertu vadīs Latvijas Radio balsis Sandra Glāzupa un Gunārs Jākobsons. Pēc koncerta paredzēta dārza ballīte kopā ar vokālo grupu «Ka tik ne tā» no Aizkraukles. Rožu dienās visiem, kuru vārdā vai uzvārdā ir rozes vārds, botāniskajā dārzā, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, ieeja bez maksas.

No pl. 8 līdz 16 darbosies vasaras stādu gadatirgus, pl.10 Dendrofloras nodaļas pētniece Dagnija Šmite vadīs ekskursiju savvaļas rožu kolekcijā, pl. 11 Lakstaugu floras nodaļas zinātniskā asistente Ilma Nereta iepazīstinās apmeklētājus ar rozāriju (pulcēšanās ekskursijām – pie čūskegles). Botāniskā dārza rozārijā darbosies radošā darbnīca, kurā ikviens varēs izmēģināt roku savas rozes zīmēšanā un piedalīties citās mākslinieciskās aktivitātēs.

  • Nākamie NBD gadatirgi notiks 17. augustā, 14. septembrī un 8. oktobrī.

NBD pateicas visiem, kuri piedalījušies akcijā «Uzdāvini podu puķei!» un atnesuši lietotus plastmasas puķu podus, lai tos varētu atkārtoti izmantot stādu audzēšanai, un aicina botānisko dārzu atbalstīt arī turpmāk.

Botāniskajā dārzā turpina ziedēt bagātīgā astilbju (Astilbe) un liliju (Lilium) kolekcija, krāšņi izplaukuši flokši (Phlox) un pirmās hortenzijas (Hydrangea). Vēl iespējams pagūt aplūkot brīnišķīgās ligulārijas (Ligularia), kuru lapas to formas un mīkstās virsmas dēļ mēdz saukt par ziloņa ausīm (Elephant Ears), helēnijas (Helenium) un jānīšus (Erigeron).

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu